Anđelko Radonjić - bodibilding kao stil života

Ovaj nekadašnji bokser, bivši crnogorski reprezentativac, neočekivano je prije tri godine ušao u svijet bodibildinga
2771 pregleda 1 komentar(a)
Anđelko Radonjić, Foto: Facebook
Anđelko Radonjić, Foto: Facebook

Anđelko Radonjić, 27-godišnji bodibilder iz Podgorice, sprema se za brojna takmičenja ove sezone, a fokus je stavio na Evropsko prvenstvo, koje će se u aprilu održati u Španiji.

"Ide Prvenstvo Crne Gore, zatim Kup Srbije, nakon čega ću učestvovati na Diamond kupu u Čačku, koje je jedno od najprestižnijih takmičenja IFBB federacije. Sve će to, međutim, biti neka vrsta uvertira za Evropsko prvenstvo", kaže Anđelko Radonjić.

Ovaj nekadašnji bokser, bivši crnogorski reprezentativac, neočekivano je prije tri godine ušao u svijet bodibildinga, a prvi put je na nekom takmičenju nastupio u aprilu prošle godine, kada je u Beogradu održan Serbia open.

Zauzeo je šesto mjesto u svojoj kategoriji.

"Trener Stefana Jovanića me nagovorio da izađem na to takmičenje, i ispostavilo se da je to bio pravi potez - ostvario sam dobar rezultat, koji mi je veliki motiv da se posvetim još više, da uložim dodatni trud za naredna takmičenja", kaže Radonjić, koji nastupa u kategoiriji fizik.

"U pitanju je jedna od najspecifičnijih kategorija, jer takmičar ne smije da ima pretjeranu količinu mišićne mase, niti definicije. Ali, nakon Evropskog prvenstva preći ću u kategoriju klasik fizik i mislim da ću tim imati još veće šanse za uspjeh - prije svega, zbog mog odnosa struka i ramena, jer mi je struk jako uzak, a ramena široka, što se super boduje pored mojih jakih nogu", navodi Radonjić.

Bodibilding je, kako kaže, stil života.

"Zahtijeva mnogo odricanja, mnogo truda, rada i discipline. Mnogo toga propuštam u životu zbog ovog sporta, ali imam veliku podršku porodice i prijatelja", zaključuje Anđelko Radonjić.

Bonus video: