Bio bi to transfer vijeka: Hamilton u pregovorima sa Ferarijem

Još prije dvije godine su engleski mediji spekulisali da 34-godišnji šampion ima želju da završi karijeru u Ferariju
1405 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: AP
Luis Hamilton, Foto: AP

Čelnici Ferarija već dva puta su ove godine razgovarali sa Luisom Hamiltonom, koji je sve bliži odluci da karijeru nastavi i završi u legendarnoj "skuderiji", tvrdi "Gazeta delo sport".

Vijest da bi aktuelni šampion i jedan od najboljih vozača svih vremena od 2021. godine mogao da bude član Ferarija pojavila se juče, a "Gazeta" danas tvrdi da je predsjednik Ferarija Džon Elkan u pregovorima sa Britancem.

"Luis je nevjerovatan vozač, fantastičan je i činjenica da postaje slobodan 2021. nas čini srećnim. Rano je za neku odluku, ali u jednom trenutku sljedeće sezone razmislit ćemo o potezima koje moramo napraviti", rekao je juče Matea Binoto, šef "skuderije".

Hamilton je osvojio pet titula u posljednjih šest godina za volanom Mercedesa, ali je svjestan da bi titula u legendarnoj italijanskoj ekipi bila nešto posebno u njegovoj karijeri.

Još prije dvije godine su engleski mediji spekulisali da 34-godišnji šampion ima želju da završi karijeru u Ferariju.

"Želio bih da znam Luisove planove. Zajedno smo sedam godina, istovremeno smo došli u Mercedes i vjerujemo jedan drugom. Vidjećemo, sada je najvažnije da se završi sezona, a razgovaraćemo tokom pauze", kazao je šef Mercedesovog tima Toto Volf.

Spekuliše se da bi Hamiltona mogao da zamijeni 12 godina mlađi vozač Red Bula, Maks Ferstapen.

Bonus video: