Biserka Radulović bez medalje

Radulovićeva je nastup u grupi B završila kao petoplasirana sa 23,82 boda
650 pregleda 0 komentar(a)
Biserka Radulović i Jugoslav Bukilić
Biserka Radulović i Jugoslav Bukilić

Crnogorska karate reprezentativka Biserka Radulović nije uspjela da se umiješa u borbu za medalju na prvim Svjetskim igrama na pijesku /Beach games/ u Kataru.

Radulovićeva je nastup u grupi B završila kao petoplasirana sa 23,82 boda.

Članica Budućnosti imala je samo 0,6 boda manje od četvrtoplasirane Tajlanđanke Monsiše Taratanakul, koja je izborila nastavak takmičenja.

Radulovićeva je bila jedina predstavnica Crne Gore na tom takmičenju, koje se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Takmičenje u karateu održano je samo u katama, a pravo nastupa imale su 32 takmičarke.

Radulovićeva je kazala da je zadovoljna svojim nastupom, kao i ocjenom koju je dobila.

"Razočarana sam, jer nijesam prošla u drugi krug. Smatram da sam trebala biti među četiri u grupi i da prođem dalje, ali objektivnost sudija koja u katama nikad nije na zavidnom nivou, kao i u uslovima koji su svima novi, završila sam na petom mjestu u grupi sa minimalnom razlikom za četvrtoplasiranom takmičarkom sa Tajlanda", kazala je Radulovićeva agenciji MINA.

Ona se zahvalila treneru Neli Tatar i matičnom klubu, Budućnost na obezbijeđenim pripremama.

"Klub mi je obezbijedio pripreme od dva dana na plaži kako bih probala kako će to izgledati i osjetila podlogu i sunce. Hvala i Crnogorskom olimpijskom komitetu što mi je omogućio da učestvujem na takmičenju", kazala je Radulovićeva.

Ona je naglasila da joj je bilo čast i zadovoljstvo, što je kao jedina predstavnica, predstavljala Crnu Goru na prvim Igrama na pijesku.

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da je u Dohi bio prvi nastup karatista na takmičenju van tatamija i da je, imajući u vidu da je na pijesku, bilo teško prilagoditi se sporoj podlozi.

"Posebno je teško jer radimo šotokan stil, koji se izvodi sa dubljim stavovima, za razliku od ostalih takmičarki koje su radile šito riu. Konkurencija je bila jaka, sa gotovo svim visoko rangiranim takmičarkama. Očekivao sam bolji rezultat, s obzirom da se naša takmičarka dosta dobro snašla na podlozi i imala dobar nastup. Na kraju je zauzela peto mjesto u grupi, iako smatram da je po prikazanom trebala biti bar četvrta i izboriti drugi krug takmičenja", kazao je Bukilić.

On je, komentarišući organizaciju Igara, kazao da je sve bilo odlično i da se domaćin potrudio da sve izgleda na najvećem nivou.

U crnogorskoj delegaciji, osim Bukilića i Radulović, još šef misije Predrag Marsenić i fizioterapeut Alen Pepić.

Bonus video: