Bivši olimpijski šampion zaražen koronavirusom: Nešto najgore što postoji

"Ovo je najgori oblik virusa s kojim sam se ikada sreo u svom životu. Ja sam zdrava osoba s jakim plućima, nisam pušač, sporista sam, sa 31 godinom sam još uvijek mlad i živim zdravo. Covid 19 nije šala", kazao je
8311 pregleda 0 komentar(a)
Kameron van der Burg, Foto: Ng Han Guan
Kameron van der Burg, Foto: Ng Han Guan

Južnoafrički plivač Kevin van der Burg, olimpijski šampion iz Londona 2012, srebrni iz Rija 2016. i nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara prsno - zaražen je koronavirusom.

"Ljudi, ja se borim s ovim virusom 14 dana. Ovo je najgori oblik virusa s kojim sam se ikada sreo u svom životu. Ja sam zdrava osoba s jakim plućima, nisam pušač, sporista sam, sa 31 godinom sam još uvijek mlad i živim zdravo", opisao je Van der Burg, koji je rođen u Pretoriji 1988. godine.

Korovavirus ga je, kako kaže - totalno iscrpio.

"Najozbiljniji simptomi, poput visoke temperature, sada su mi ublaženi, ali još se uvijek borim s umorom i konstantnim kašljem. Iscrpljen sam satima nakon i najmanje fizičke aktivnosti. Molim se da ovo prođe, molim se i za zdravlje svih ljudi koji se suočavaju s ovim", dodao je bivši plivač.

On je prije dvije godine završio karijeru.

"Šokiran sam što Olimpijske igre još nisu odložene. Dok god se to ne desi zvanično, svaki sportista će da trenira i rizikuje svoje zdravlje, dovodi sebe u nepotrebni rizik. Molim vas, brinite se jedni o drugima jer zdravlje je na prvom mjestu. COVID-19 nije šala", zaključio je Van der Burg.

Bonus video: