Bojani Gojković nova evropska medalja, još dvije pobjede do odbrane zlata

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore uspješno je u rumunskom Galatiju krenula u odbranu titule evropske šampionke
825 pregleda 0 komentar(a)
Drašković, Gojković i Ružić
Drašković, Gojković i Ružić
Ažurirano: 27.05.2019. 19:45h

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore Bojana Gojković uspješno je u rumunskom Galatiju krenula u odbranu titule evropske juniorske prvakinje. Bokserka Budve jednoglasno je slavila protiv Mađarice Barbare Međeri i plasirala se u polufinale Evropskog juniorskog prvenstva.

Za ulazak u finale kategorije do 52 kilograma Gojković će u četvrtak, 30. maja, boksovati sa Velšankom Zo Endrjus.

"Odlično sam ušla u meč, bila sam dominantna i nisam potrošila previše energije. Odlično se osjećam i smatram da ću u polufinalu biti još bolja i preciznija u udarcima, jer sam tokom ovog meča morala da se priviknem na uslove u ringu", kazala je Gojković.

Ona je jedina bila slobodna u prvom kolu, i plasmanom u polufinale već ima medalju, ali to neće zadovoljiti šampionske ambicije Gojković.

"Posmatrali smo Velšanku u obje borbe, prvakinja je Velike Britanije, spremna je i uporna. Ipak, Bojana ima kretnju na koju se gotovo nemoguće privići i trener Nikola Ružić će postaviti taktiku prema kvalitetu svoje bokserke. Bojana je spremna, pošto je ove godine zlatne medalje osvajala na sva četiri međunarodna turnira na kojima je učestvovala", rekao je selektor crnogorske bokserske selekcije Boško Drašković.

U Galatiju su naši reprezentativci Damjan Liješević (-57 kg) i Nikola Radenović (-60 kg), preglasavanjem izgubili prve borbe.

"Njima je Galati prvo učešće, a gubili su preglasavanjem od starijih i iskusnijih boraca. Značiće im ovo veliko iskustvo u narednim takmičenjima", zaključio je Drašković.

Bonus video: