Budućnost zaprijetila, ali je Budva pokazala snagu i iskustvo

Budvani su snagu u Podgorici pokazali u drugom, naročito u trećem setu, u kojem su domaćina ostavili na mizernih osam poena
846 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budve
Odbojkaši Budve
Ažurirano: 23.11.2019. 23:08h

Budućnost Bemax je odigrala dobra dva seta, prvi je dobila, u četvrtom je bila u egalu do pred kraj seta, ali je Budva u Podgorici opravdala ulogu favorita u derbiju šestog kola Prve lige odbojkaša i slavila sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:8, 25:21).

Budvani su snagu pokazali u drugom, naročito u trećem setu, u kojem su domaćina ostavili na mizernih osam poena. Sve to bez reprezentativca Marka Bojića, koji nije ulazio u igru, i koji je danas posljednji put bio u sastavu Budvana, jer u petak putuje u Kinu, gdje će nastaviti karijeru.

U završnici četvrtog seta su gosti pokazali da su kvalitet i iskustvo, ipak, na njihovoj strani, pa su tako izabranici Vladimira Vasovića dobili i treći derbi u sezoni, drugi protiv Budućnosti (u Budvi je bilo 3:0).

Najbolji u redovima Budve bio je korektor iz Dominikanske Republike, Henri Omar Tapija Santana sa 24 poena, Makedonac Vlado Milev je upisao 14, a reprezentativac Blažo Milić i mladi Rus Maksim Mihajlov po 10 poena.

U domaćem timu istakli su se korektor Milutin Pavićević sa 14 i primač Nemanja Peruničić sa 14 poena.

Šampion je i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu, uz samo dva izgubljena seta. Budućnost je uknjižila treći poraz.

U drugom meču osmog kola, Jedinstvo Franca je kod kuće opravdalo ulogu favorita protiv Mornara sa 3:0 (25:10, 25:15, 25:15), i zabilježilo četvrti trijumf (ima i jedan poraz).

Nenad Ćosić sa 21 poenom i Stefan Radević sa 13 bili su najbolji u pobjedničkom timu, kod gostiju (četvrti poraz), koji su u Bijelo Polje doputovali samo sa šest igrača, najbolji je bio Spasoje Caković sa 11 poena.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Sutjeske.

Bonus video: