Crna Gora vjeruje u iznenađenje: Borbeno i hrabro na debiju

Prvi meč odigraće u petak protiv Holandije
1105 pregleda 1 komentar(a)
Odbojkaška selekcija pred put u Holandiju, Foto: Luka Zekovic
Odbojkaška selekcija pred put u Holandiju, Foto: Luka Zekovic

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore i samim plasmanom na šampionat Evrope ostvarila je veliki uspjeh, ali želi da i na tom takmičenju pruži maksimum i pokuša da iznenadi nekog od rivala, kazao je kapiten Vojin Ćaćić.

Crnogorski odbojkaši otputovali su danas na šampionat Evrope, koji će od 12. do 29. septembra biti odigran u Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora će u debitantskom nastupu igrati u grupi D, u Roterdamu i Amsterdamu, sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Češkom i Estonijom.

Ćaćić je kazao da, uoči debitantskog nastupa na velikom takmičenju, nema pritiska i da motiva ne fali.

„Igramo na najvećoj sceni za nas do sada. Na nama je da damo sve od sebe, da ginemo za svaku loptu i ako bude tako ne sumnjam da ćemo svi biti zadovoljni rezultatom“, rekao je Ćaćić na konferenciji za novinare.

On je istakao da se ne plaše atmosfere i da puna dvorana može da im bude samo motiv više.

„To može biti mač sa dvije oštrice domaćinu, velika su im očekivanja i žele pobjedu na startu turnira. Biće pod prituskom, a mi ne. Na nama je da uživamo. Ta atmosfera može da nam bude samo podstrek i da nam da krila. Možemo i u takvoj atmosferi odigrati dobro“, kazao je Ćaćić.

On je istakao da crnogorska reprezentacija želi da se predstavi se u najboljem svjetlu.

Primač servisa, Marko Bojić kazao je da crnogorski odbojkaši treba da uživaju u igri, da budu mudri i hrabi u teškim i odlučujućim situacijama.

„Imamo jake protivnike. Moramo dati svoj maksimum i biti hrabri i samo tako možemo ostvariti uspjeh. Lično mislim da možemo da se plasiramo među 16 najboljih ekipa, jer imamo kvalitet. Mnogi igrači iz reprezentacije igraju odlično u svojim klubovima godinama, a pojavljuju se i neki mlađi. Kvalitet je tu, trebaju nam borbenost i hrabrost. Očekujem i nadam se pozitivnom nastupu“, kazao je Bojić.

On smatra da je Poljska favorit za prvo mjesto u grupi.

„Protiv njih ne treba očekivati pobjedu, oni nam ne mogu biti rival za plasman među 16 najboljih. To su Česi, Ukrajinci i Estonci. Imamo iskustva sa Estonijom, možemo da ih pobijedimo. Možemo i sa Ukrajinom, dok je Češka kvalitetnija. Imamo i mi kvalitet, dobra smo napadačka ekipa, sa dobrim servisom. Treba to da koristimo“, kazao je Bojić.

Crna Gora je, sa 14 igrača, preko Beograda i Amsterdama, otputovala na šampionatr.

Nastupiće u sastavu:

TEHNIČARI: Rajko Strugar i Nikola Radonić; PRIMAČI SERVISA: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić; SREDNJI BLOKERI: Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; KOREKTORI: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić; LIBERO: Nikola Lakčević.

Prvi meč odigraće u petak protiv Holandije.

Bonus video: