Crnogorski karatisti u Istanbulu

Nastupiće pet karatista u katama i deset u borbama
320 pregleda 0 komentar(a)
MIjat Vojvodić
MIjat Vojvodić
Ažurirano: 16.05.2019. 22:51h

Crnogorski karate na turniru Serije A u Istanbulu predstavljaće 15 takmičara, saopšteno je iz Karate saveza.

Nastupiće pet karatista u katama i deset u borbama.

U katama takmičiće se Biserka Radulović, Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Dušan Petrović.

Od borbaša na tatami će i osvajači medalja sa šampionata Evrope u Gvadalahari, Mario Hodžić (do 67) i Nikola Malović (do 84).

Nastupiće i Marina Raković (do 68), Vasilisa Bujić (preko 68), Nenad Dulović (do 60), Damir Čolović (do 67), Stefan Gojčević (do 75), Vuk Popović (do 84), Ilija Radonjić (do 84) i Almir Cecunjanin (preko 84)

Vlasnica tri evropske i jedne svjetske medalje, Marina Raković kazala je da turnir Serije u Istanbulu dočekuje spremna.

“Konkurencija će biti izuzetno jaka, prijavljeno je oko 100 takmičarki u mojoj kategoriji. Želim da odradim što više mečeva, ali svjesna sam da do borbe za medalje potrebno je dosta toga da se poklopi, da se sve kockice slože. Potrebno je dosta sportske sreće. Daću sve od sebe, spremna sam i uz malo sportske sreće, nadam se dobrom rezultatu”, kazala je Rakovićeva agenciji MINA.

Članica Omladinca u karijeri ima i bronzu sa Evropskih igara u Bakuu, jedinu medalju koju su crnogorski sportisti osvojili do sada.

Raković se zahvalila CEDIS-u, navodeći da su takmičari Omladinca u Istanbul otputovali zahvaljujući podršci te kompanije.

Član Podgorice, Mijat Vojvodić kazao je da je vrijedno trenirao poslednji mjesec u svom karate klubu sa trenerom Jugoslavom Bukilićem.

“Iskoristio sam vrijeme da radim na nekim detaljima koji bi unaprijedili moje performanse i samim tim bio još konkurentniji u Istanbulu. Turnir Serije A u Istanbulu važi za jedan od najjačih turnira. Potrudiću se da prikupim što veći broj bodova, ostanem među 100 najboljih u svijetu, kako bih i dalje bio u igri za Olimpijske igre u Tokiju 2020 godine”, kazao je Vojvodić.

On je naglasio da mu je cilj da do aprila sljedeće godine bude među 50 najboljih kako bi izborio učešće na posljednjem kvalifikacionom turniru u Parizu.

“Pokušaću da osvajanjem neku od medalja i izborim mjesto u Tokio. Konkurencija u Istanbulu je izuzetno jaka, u katama pojedinačno nastupiće 205 takmičara”, kazao je Vojvodić.

Kataši će na tatami u petak, a istog dana nastupiće takmičari u borbama u kategoriji do 60 i preko 84, odnosno preko 68 u ženskoj konkurenciji.

U subotu su predviđene borbe u ostalim težinskim kategorijama, dok su mečevi za medalju i finala na program u nedjelju.

Bonus video: