Ćuk: Imamo veliku šansu da se plasiramo za EP, treba da je iskoristimo

Odbojkaši Crne Gore sjutra putuju za Slovačku na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
388 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore
Odbojkaši Crne Gore

Odbojkaši Crne Gore su večeras završili mini pripreme u Budvi, a sjutra putuju za Nitru, gdje će u subotu (15.30 sati) igrati prvi od dva posljednja, odlučujuća duela za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon četiri kola, izabranici Veljka Bašića su prvi na tabeli grupe C, sa tri pobjede i porazom, sa bodom više od drugoplasirane Slovačke (isto ima skor 3-1), iza koje su Moldavija (2-2) i Island (0-4).

“Crvenima” je u posljednja dva meča potrebna jedna pobjeda da bi prvi put u istoriji naše odbojke izborili plasman na veliko takmičenje, bilo kao prvoplasirana ili jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija...

"Ovo je velika šansa da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Imamo dvije prilike da to odradimo, počev od Slovačke, protiv koje nas očekuje teško gostovanje. Međutim, pokazali smo da možemo da igramo protiv Slovačke, i treba maksimalno da se skoncentrišemo da posao završimo već u tom meču. Što se Moldavije tiče, igramo na svom terenu, i tu šansu moramo da iskoristimo i da se plasiramo na EP. Važno nam je da dobijemo jednu od dvije utakmice, a gledaćemo da to uradimo prvo u Slovačkoj", rekao je srednji bloker Gojko Ćuk, koji je prvi dio kvalifikacija propustio zbog povrede.

Bašić je pred put odredio ekipu, pa će protiv Slovačke, koju je Crna Gora u Baru savladala 3:0, u sastavu biti tehničari Rajko Strugar, Nikola Radonić, primači servisa Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Balša Radunović, srednji blokeri Luka Šuljagić, Gojko Ćuk, Blažo Milić, korektori Miloš Ćulafić, Jovan Delić, te libero Nikola Lakčević.

Prekobrojni za ovaj meč su primač Božidar Ćuk, srednji bloker Ivan Ječmenica i korektor Bojan Strugar.

Osim Bašića, u stručnom štabu su i pomoćnici Srđan Popović i Darko Prebiračević (i u svojstvu vođe puta), fizioterapeut Vladimir Dragojević i statističar Nemanja Zenović.

"Ovih pet-šest dana u Budvi su baš brzo prošli, i već je vrijeme da razmišljamo o utakmicama, počev od subotnje u Slovačkoj. To je dobra ekipa, čiji igrači igraju u dosta dobrim evropskim klubovima koji su u dobroj formi. Ta utakmica je bitna i nama i njima, s tim da je njima odlučujuća, dok mi imamo utakmicu protiv Moldavije u Budvi, gdje možemo, takođe, da osiguramo plasman na Evropsko prvenstvo. Najvažnije je da se plasiramo na EP, najbolje bi, naravno, bilo da to uradimo protiv Slovačke, što neće biti lako na teškom gostovanju, ali se nadamo da u jednoj od dvije preostale utakmice svojim kvalitetom izborimo jednu pobjedu i vizu za EP", rekao je Šuljagić.

Bonus video: