Danas odluka o finalistima muškog Kupa

406 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog meča Jedinstvo - Budućnost
Sa prvog meča Jedinstvo - Budućnost

Danas će biti poznati finalisti muškog Kupa Crne Gore za odbojkaše. Budvi je preostala formalnost protiv Sutjeske, dok je sve otvoreno u duelu Budućnosti i Jedinstva.

“Smatram da smo odigrali dosta dobru utakmicu u Bijelom Polju i nijanse su odlučile pobjednika. Te nijanse su najuočljivije kada dolazi do izražaja iskustvo protivnika ali pokazali smo da možemo da im pariramo, da posjedujemo kvalitet da ih savladamo i vjerujem da ćemo to u revanšu i uraditi i izboriti finale, što bi za ovako mladu ekipu bio veliki uspjeh. Pozvao bih i publiku da nas u subotu podrži u što većem broju, pa da se na kraju meča nadam se zajedno radujemo”, kazao je Srećko Ristić, primač servisa Budućnost Capital Plaze.

Bjelopoljci su kod kuće slavili 3:2, pa Podgoričanima za prolaz treba pobjeda od 3:1 ili 3:0.

“Kao što smo očekivali iza nas je težak meč i važna pobjeda koju smo uspjeli da upišemo na domaćem terenu. Međutim, ovo je samo prvi korak, a da bi prošli u finale nama je potrebna pobjeda u Podgorici u revanšu. Mi vjerujemo u prolaz dalje, iako nas očekuje sasvim sam siguran težak meč pred publikom u Podgorici. Smatram da su kvalitet i iskustvo na našoj strani i da ćemo sve to potvrditi na terenu”, izjavio je Stefan Bugarin, primač servisa ekipe Jedinstvo Franca.

Danas se igraju i prvi mečevi polufinala ženskog Kupa.

Derbi je duel Galeba i Morače.

“Očekuje nas težak meč protiv jednog od favorita za oba trofeja, svjesni smo da je iskusna ekipa Morače favorit u ovom duelu, isto tako smo svjesni da postoji revanš i da koji god da bude rezultat ni jednoj ni drugoj ekipi ne garantuje prolaz. Mi ćemo biti spremni, polako dižemo formu i očekujem da pružimo dobru partiju, a za koji će to rezultat biti dovoljno vidjećemo u subotu”, kazao je trener ekipe Galeba, Nikola Masoničić.

“Samim tim što ih predvodi najbolji crnogorski trener, selektor Nikola Masoničić, te povratkom u tim dvije iskusne igračice, Šćepanović i Mašanović, prikazanom igrom u dosadašnjem dijelu prvenstva i pozicijom na tabeli, Galeb je favorit u subotnjem meču. Mi ćemo šanse koje nam se ukažu iskoristiti na najbolji mogući način”, izjavio je trener Morače, Predrag Đonović.

Polufinale muškarci (drugi mečevi)

Subota

Budućnost Capital Plaza - Jedinstvo Franca (19) - prvi meč 2:3

Sutjeska - Budva (16) - 0:3

Polufinale žene (prvi mečevi)

Subota

Galeb Poliklinika Hipokrat - Morača (18)

Rudar - Luka Bar (19)

Bonus video: