Danijel Furtula i Marija Vuković laureati

Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti 22. decembra u hotelu "Podgorica"
887 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Furtula i Marija Vuković
Danijela Furtula i Marija Vuković

Član Nikšića, Danijel Furtula i Marija Vuković iz Lovćena najbolji su atletičari Crne Gore u 2019. godini, odlučio je Upravni odbor Atletskog saveza Crne Gore.

Mojkovčanin Furtula je u 2019. godini zauzeo 18. mjesto u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi sa rezultatom 62,12 metara.

On je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine (norma 63,50m), bio je drugi u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu u Pravecu (62,93), a osvojio je zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope sa novim rekordom (64,15).

Vukovićeva je bila 18. u skoku u vis na Svjetskom prvenstvu u Dohi, a zauzela je 13. mjesto na prvenstvu Evrope za seniore u dvorani (189). Bila je srebrna u skoku u vis na dvoranskom prvenstvu Balkana.

Najbolji juniori u 2019. godinu su Risto Drobnjak iz bjelopoljskog Jedinstva i Ana Bošković iz mojkovačke Tare, a mlađi juniori Ognjen Vojvodić iz Mornara I članica Tare, Irena Bošković.

Za najbolje pionire proglašeni su članovi beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Maša Bubanja i Mare Jablan iz Lovćena.

Upravni odbor ASCG je za najboljeg veterana proglasio Lazara Sekulića.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u 2019.godini dobiće Ljiljana Matović, Darko Pešić, Kristina Rakočević, Tomaš Đurović, Slađana Perunović I Edin Erović.

Upravni odbor je posebnim priznanjima nagradio i Darinku Đuričković, Amira Papazija i Dragoljuba Koprivicu.

Priznanja za ostvarene rezultate u 2019.godini dobili su Anabela Mujović, Anđela Đuranović,

Atletski savez dodijeliće Specijalne plakete za doprinos u razvoju i unapređenju atletskog sporta u Crnoj Gori predsjedniku Opštine Berane Dragoslavu Šćekuću, Zoranu Jojiću i kompaniji Aerodromi Crne Gore.

Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti 22. decembra u hotelu "Podgorica".

Bonus video: