Danilo Pantić: Džudista na najvažnijem zadatku

Pantić je kimono ovih dana ostavio po strani i obukao medicinsko odijelo - zdravstveni radnik sada je njegov jedini i najvažniji poziv
1750 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Pantić
Danilo Pantić

Danilo Pantić je jedan od naših najboljih džudista, bivši šampion Evrope u mlađim kategorijama, olimpijska nada.

Pantić je kimono ovih dana ostavio po strani i obukao medicinsko odijelo - zdravstveni radnik sada je njegov jedini i najvažniji poziv.

Radi u Brezoviku...

„Kako u sportu, tako i na poslu ponašam se profesionalno, odgovorno i disciplinovano. Znamo dobro kakva je situacija, moramo da se čuvamo i sačuvamo zdravlje. Prioriteti su jasni, samo zajedno možemo da se izborimo sa korona virusom”, poručio je nekadašnji juniorski šampion Evrope u razgovoru sa zvanični sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Pantić apeluje na sve građane Crne Gore:

„Upoznati smo sa situacijom. Znamo kako moramo da se ponašamo i na koji način da živimo.”

Naš džudista ne zapostavlja trening. Kad god može održava formu. Istina, uslovi i vrijeme nijesu idealni, ali vedar duh i optimizam u kućnom ambijentu može se sačuvati.

„Imam vremena i za trening. Treniram bez kimona, ali koliko mogu, a vjerujem da možemo svi, tako da održavam kondiciju. Mislim da svako može da osmisli dobar trening”, rekao je on.

Naš džudista bio je u fazi jakih treninga i takmičenja.

„Od septembra prošle godine sam blizu norme. Baš sam se spremao za put u Rusiju, ali, bukvalno, preko dana je sve otkazano. Nikome nije bilo lako zbog toga. Bio sam ljut, ali sve sam zadržao u sebi. Prosto se čovjek pomiri sa situacijom. Čeka nas pauza i sve ispočetka. Odustajanja nema. Proći će i ovo. A volje, siguran sam, nikome neće faliti.”, poručio je Nikšičanin.

Bonus video: