Džudo savez: Sud poništio još jednu odluku Ministarstva, nastavlja se pravno nasilje

"Najnovijim rješenjem od 24.decembra 2019 godine, sud je poništio rješenje Ministarstva sporta i mladih kojim je, preko Uprave za inspekcijske poslove, Džudo savezu Crne Gore privremeno zabranjeno obavljanje sportskih aktivnosti i djelatnosti", navodi se u saopštenju DŽSCG
1246 pregleda 20 komentar(a)
Nastavljene džudo polemike, Foto: AP
Nastavljene džudo polemike, Foto: AP

Džudo savez Crne Gore, koji je Ministarstvo sporta izbrisalo iz registra sportskih organizacija, obavijestilo je javnost da je "Upravni sud poništio još jedno rješenje Ministarstva sporta i mladih".

"Najnovijim rješenjem od 24.decembra 2019 godine, sud je poništio rješenje Ministarstva sporta i mladih kojim je, preko Uprave za inspekcijske poslove, Džudo savezu Crne Gore privremeno zabranjeno obavljanje sportskih aktivnosti i djelatnosti", navodi se u saopštenju DŽSCG.

U saopštenju se navodi da je zaključak da "ministar (Nikola) Janović shvata vlast kao apsolutnu moć i pravo na upravljanje tuđim sportskim karijerama, sudbinama i životima.

"Za ostvarivanje svojih ciljeva ministar Janović se koristi svim i svačim, počevši od neistina pa do ignorisanja sudskih presuda tj. klasičnog pravnog nasilja što se može tumačiti kao odmazda, licemjerje i sramota.

Odluka Upravnog suda
Odluka Upravnog suda

"Nečinjenjem i zavlačenjem istine i obavezujućih presuda pod tepih on samo podgrijava sukobe sa Džudo savezom Crne Gore i to mu polazi za rukom i na tome još uvijek opstaje.

"Sud je još jednom potvrdio nezakonito djelovanje Ministrarstva sporta i mladih i ispravnost naših stavova, ali uprkos tome, ceh i dalje plaćaju sportisti", stoji, između ostalog, u saopštenju.

Bonus video: