Džudo savez: Vrhovni sud potvrdio da Ministarstvo sporta nije poštovalo zakon; Judo savez: Nije tačno

"Ovim rješenjem Vrhovnog suda stavljena je tačka na spor između Džudo saveza Crne Gore, starog vise od pola vijeka, i Ministarstva sporta i mladih", navodi se u saopštenju
1662 pregleda 8 komentar(a)
Džudo, Foto: AP
Džudo, Foto: AP
Ažurirano: 25.09.2019. 18:19h

Vrhovni sud Crne Gore donio je rješenje kojim je zahtjev Ministarstva sporta i mladih za ispitivanje odluke Upravnog suda, odbijen kao nedozvoljen, saopšteno je iz Džudo saveza Crne Gore, koji je odlukom ministarstva izbrisan iz registra sportskih organizacija u Crnoj Gori.

"Ovim rješenjem Vrhovnog suda stavljena je tačka na spor između Džudo saveza Crne Gore, starog vise od pola vijeka, i Ministarstva sporta i mladih. Vrhovni sud u obrazloženju rješenja navodi da je Ministrarstvo sporta i mladih bilo u obavezi da postupi po presudi Upravnog suda i vrati Džudo savezu Crne Gore pravni subjektivitet to jeste da ga vrati i upiše u registar sportskih organizacija Crne Gore", navodi se u saopštenju DŽSCG.

Odmah je uslijedio odgovor Judo saveza, koga "priznaje" Ministarstvo sporta.

"Vrhovni sud Crne Gore proglasio je nadležnost za ovaj slučaj i vratio predmet Ministarstvu sporta i mladih na ponovno izjašnjenje i donošenje rješenja. Takođe, neistinite navode ove grupe građana, iznijete na njihovoj posljednjoj konferenciji za novinare, o pravosnažnosti i konačnosti odluke Upravnog suda, te vraćanju legitimiteta i pravnog subjekta izbrisanom Džudo savezu, Vrhovni sud je ocijenio kao nezakonite, neistinite i netačane i vratio predmet Ministarstvu sporta i mladih da donese novo rješenje", navodi se u saopštenju predsjednika Judo saveza Andrije Čađenovića.

Odluka Vrhovnog suda
Odluka Vrhovnog suda

Džudo savez navodi da Ministarstvo sporta "na žalost, nije ispoštovalo zakon što se rješenjem Vrhovnog suda i potvrđuje".

"Nepoštovanjem zakona i samovoljom Ministarstva sporta i mladih nanijete su nesagledive posledice džudo sportu i džudistima na domaćem i međunarodnom planu", stoji u saopštenju.

Judo savez je, pak, ubijeđen "da se novo rješenje Ministarstva sporta i mladih neće suštinski razlikovati od prethodnog i da će sa tehničkim ispravkama biti prihvaćeno od strane Upravnog suda".

"Ono što nas, u Judo savezu Crne Gore, posebno raduje je to što je konačno uspostavljen red u džudo sportu, potpisani su sponzorski ugovori sa 'Monteputem' i 'Aerodromima Crne Gore', svakodnevno dobijamo nove klubove koji postaju članovi Judo saveza, imamo veliku međunarodnu podršku i ponudu za nekoliko sjajnih projekata u skorijoj budućnosti", navodi se u odgovoru Judo saveza.

Bonus video: