FM Miloš Pečurica osvojio drugu IM normu

Pečurica je pobijedio prve četiri partije na turniru, pa mu je za normu bilo potrebno 2.5 poena iz preostalih pet partija što je i ostvario sa pet remija
608 pregleda 0 komentar(a)
Sa turnira
Sa turnira

Fidemajstor Miloš Pečurica (2351) remijem protiv Internacionalnog majstora Justina Sarkara (2330) u posljednjem kolu osvojio je drugo mjesto na međunarodnom turniru "Third Saturday" u Đenovićima sa 6.5 poena iz 9 partija što mu je bilo dovoljno za rejting performans od 2468 poena i normu za titulu internacionalnog majstora.

Pečurica je pobijedio prve četiri partije na turniru, pa mu je za normu bilo potrebno 2.5 poena iz preostalih pet partija što je i ostvario sa pet remija.

Poslije ovog turnira Miloš Pečurica ima rejting 2380 poena i za osvajanje titule internacionalnog majstora treba mu osim još jedne IM norme i 20 rejting poena.

To će pokušati da ostvari već na sledećem turniru "Third Saturday" u aprilu u Đenovićima.

Turnir je osvojio velemajstor Nebojša Nikčević sa 7 poena, dok je treće mjesto zauzeo Justin Sarkar sa 5.5 poena.

Konačan plasman: GM Nikčević Nebojša 7, FM Pečurica Miloš 6.5, IM Sarkar Justin 5.5, FM Dimitrijeski Boris Dr. 5, FM Dudin Gleb 4, GM Abramović Boško 4, Andersen Alf Roger 3.5, WFM Cholletti Sahajasri 3.5, Kisić Božidar 3.5, FM Gungl Theo 2.5

Bonus video: