Hamilton iskoristio probleme Ferarija za pobjedu u Bahreinu

Lekler je uspio da osvoji prvi podijuim u karijeri, zahvaljujući sejfti karu za kojim je završena trka
1229 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Luca Bruno
Luis Hamilton, Foto: Luca Bruno
Ažurirano: 31.03.2019. 19:37h

Start sezone u Formuli 1 protekao je u znaku Mercedesa! Nakon Valterija Botasa u Australiji, Luis Hamilton je osvojio Veliku nagradu Bahreina.

Britanac, koji brani titulu prvaka, slavio je ispred klupskog druga Botasa, dok je mladi vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio prvi podijum u karijeri.

- Žao mi je što su se Lekleru desili ti problemi sa motorom, jer je vozio šampionski i trebalo je da pobijedi. Pokazao je da će biti veliki konkurent u ovoj sezoni. Botas i ja smo dali maksimum i srećni smo zbog pobjede - nagalsio je Hamilton

Lekler je u Bahreinu osvojio i prvi pol, ali je loše startovao i odmah ga je pretekao klupski drug Sebastijan Fetel. U šestom krugu Lekler je uspio da pretekne Fetela i poručio je timu "nema razloga za brigu, isuviše sam brz za konklurenciju""

Nakon 35. od 57 krugova Lekler je imao čak osam sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona...

- Da na stazu nije izišao sejfti kar, ostao bih i bez podijuma - kazao je nakon trke Lekler.

Njemu je bolid izgubio snagu na deset krugova prije kraja, a potom su ga obišli vozači Mercedesa - Hamilton u 48. a Botas u 51. krugu. U 55. krugu Danijelu Rikardu se pokvario motor u Renou, a na istom mjestu potom i njegovom klupskom drugu Niku Hulkenbergu i na stazu je izišlo bezbjedonosno vozilo...

Fetel je ispao iz igre za podijum zbog dva kontakta, sa Hamiltonom i potom Raselom, pa mu je bolid ostao bez prednjeg krila i opet je morao u boks.I pored svih problema, Fetel je završio kao peti, a ispred njega bio je vozač Red Bula, Maks Ferstapen.

- Bila je to moja greška jer me je Hamilton iznenadio napadom i izgubio sam kontrolu na zadnejm dijelu bolida - pohvalio je Fetel sjajan manevar Britanca.

Bonus video: