Hamilton očekuje tešku trku u Meksiku - Vijesti.me
FORMULA 1

Hamilton očekuje tešku trku u Meksiku

Trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju 27. oktobra od 20.10

Luis Hamilton
Luis Hamilton (Foto: Reuters)

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da očekuje tešku trku u Meksiku, poslije prilično šokantnih rezultata u prethodne dvije sezone na toj stazi u šampionatu Formule 1.

Hamilton bi mogao u trci u nedelju matematički da obezbijedi šestu šampionsku titulu, a da bi imao šanse za to, mora da izbori plasman na pobjednički podijum, nešto što u Meksiku nije uspeo od 2016. godine, uprkos tome što je upravo tamo osvojio posljednje dvije titule.

U posljednje dvije godine u Meksiku je pobjeđivao Red Bul, a prošle godine od Mercedesa je bio brži i Ferari na stazi "Ermanos Rodriges", gdje je smanjena snaga zbog velike nadmorske visine, a hladjenje automobila ključni izazov. Ferari je ove sezone bio brži od Mercedesa na pravcu.

"Mislim da je Meksiko generalno za nas najgora trka u sezoni, zbog načina na koji je naš bolid podešen i biće teško za nas. Posljednje dvije trke u Meksiku bile su prilično šokantne, iako sam tamo osvojio dvije titule. Nadam se boljem vikendu, ali mislim da će biti vrlo teško pobijediti Ferari uz te duge pravce. Ali, ako pogledate druge, Meklaren ima takođe dobru brzinu na pravcu, kao i Red Bul i mislim da će biti nezgodno", rekao je Hamilton, prenio je Skaj.

"Očekujem nešto težu trku ove godine zbog Ferarijeve brzine, ali mislim da možemo da imamo veoma dobru trku", rekao je Verstapen.

Poslije pobjede u Japanu, vozač Mercedesa Valteri Botas jedini je uz Hamiltona koji može da osvoji titulu.

Aktuelni šampion ima 64 bodova prednosti, a na raspolaganju su još 104 boda.

Ako želi titulu u nedjelju, Hamilton mora da osvoji 14 bodova više od timskog kolege.

"Ne mislim da će to biti u Meksiku. Mislim da ćemo se dobro boriti u narednim trkama", naveo je Hamilton.

Botas je u Japanu pobijedio prvi put poslije šest mjeseci i nada se da bi mogao da produži borbu za titulu.

"Sve je moguće, iako sam realan i znam da mi treba mnogo sreće da pobijedim u preostalim trkama. U ovom trenutku ne razmišljam mnogo o tome. Uglavnom je moja krivica što zaostajem bodovno za Luisom i to ću da probam da popravim u budućnosti, ali sada idem od trke do trke i videćemo kako će ići", naveo je Botas.

Trka za Veliku nagradu Meksika vozi se u nedelju 27. oktobra od 20.10.