Hodžiću i Maloviću 35 hiljada eura za evropske medalje

Ministar Nikola Janović, priredio je danas prijem u čast Hodžića i Malovića, povodom uspjeha na Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari
726 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović sa osvajačima medalja Mariom Hodžićem i Nikolom Malovićem, Foto: Sasa Matić
Nikola Janović sa osvajačima medalja Mariom Hodžićem i Nikolom Malovićem, Foto: Sasa Matić
Ažurirano: 04.04.2019. 14:43h

Karatista Mario Hodžić dobiće premiju od 20 hiljada eura za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari, a Nikola Malović 15 hiljada za bronzanu, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

Prema njihovim riječima, selektor reprezentacije Slobodan Vlahović dobiće deset hiljada eura.

Ministar Nikola Janović, priredio je danas prijem u čast Hodžića i Malovića, povodom uspjeha na Evropskom seniorskom prvenstvu u Gvadalahari.

Pored karatista, prijemu je prisustvovao i predsjednik Karate saveza Crne Gore, Ivan Krstajić.

"Naše karatiste za ostvarene rezultate sleduju premije u iznosima od 20 hiljada EUR za srebro, odnosno 15 hiljada za bronzu, dok će selektoru pripasti premija od deset hiljada eura", kaže se u saopštenju.

Janović je čestitao reprezentativcima i rukovodstvu Karate saveza na izuzetnom uspjehu i istakao da se za ovakve rezultate Crna Gora može pohvaliti ubjedljivo najvećim premijama u regionu "koje su sigurno značajan motiv našim sportistima da nastave sa osvajanjem medalja na najznačajnijim evropskim i svjetskim takmičenjima".

"Sportisti su se zahvalili ministru na prijemu i podršci koju Ministarstvo u kontinuitetu pruža i istakli da ovakav odnos države prema njihovim uspjesima su dodatan motiv ali i obaveza i odgovornost da je uvijek predstave u najboljem svjetlu", kaže se u saopštenju.

Krstajić je istakao zadovoljstvo što država na pravi način prepoznaje značajne rezultate, kao i to da ovakve nagrade mnogo znače našim mladim spotistima kao podstrek za nove pobjede.

Bonus video: