"Što su nekada bili Ali i Formen to je danas Tajson Fjuri": Irac napravio šou na mjerenju

Njegov rival u Las Vegasu u noći između subote i nedjelje je neporaženi 25-godišnji Njemac Tom Švarc
4132 pregleda 0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Foto: AP
Tajson Fjuri, Foto: AP
Ažurirano: 13.06.2019. 18:10h

Pola godine nakon sjajne borbe sa Dontejom Vajlderom, Tajson Fjuri se vraća u ring.

Njegov rival u Las Vegasu u noći između subote i nedjelje je neporaženi 25-godišnji Njemac Tom Švarc.

Borba nije za titulu, već za šansu da se jedan od njih dvojice ponovo nađe u ringu sa Vajlderom, šampionom WBC federacije.

Uvod je bio spektakularan. Dva kolosa su na mjerenju napravila pravi šou – umjesto razjarenih boraca, bukvalno su pozirali pred kamerama i fotoaparatima.

U ringu Fjuri je apsolutni favorit, iako je njemački teškaš tehnički obučen, ali stručnjaci predviđaju da će Kralj Cigana ipak lako izaći na kraj sa njim.

"Bio sam jednom na vrhu, bio sam dugo odsutan, ali sam se vratio i odmah sa pokazao da sam najbolji. Samo mi je jedna godina ozbiljnog rada bila dovoljna da budem najbolji. Mnogo sam dobar, ponosan sam na sebe. Idem dalje, ozbiljan sam, želim da budem šampion i to ću postati", rekao je Fjuri.

Fjurijev duel sa Vajlderom u decembru prošle godine završen je bez pobjednika, iako je Irac, opšte je mišljenje, zaslužio pobjedu.

"Tajson je borac koji će ovom sportu dati novu dimenziju. To što su nekada bili Ali i Formen, to je sada Tajson Fjuri. Cijeli svijet zna ko je on, njegov potencijal je ogroman, a njegov karakter toliko specifičan da je apsolutna svjetska zvijezda", rekao je promoter Bob Arum.

Bonus video: