Iran propustio šansu protiv Brazila, Ameri bolji od Rusa

U direktnom obračunu za poziciju broj dva u grupi B, Brazil je bio bolji od Irana, koji vodi naš Igor Kolaković, sa 3:2
509 pregleda 0 komentar(a)
Brazil - Iran
Brazil - Iran

U polufinalu Lige nacija u odbojci sastaće se selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Brazila, odnosno Rusije i Poljske, epilog je posljednjeg kola po grupama, na završnom turniru u Čikagu.

U direktnom obračunu za poziciju broj dva u grupi B, Brazil je bio bolji od Irana, koji vodi naš Igor Kolaković, sa 3:2 (25:20 25:23, 24:26, 20:25, 15:10). Iranci su propustili veliku šansu, nakon što su uspjeli da izjednače na 2:2 u setovima, ali nisu zadržali prednost od tri poena sredinom odlučujućeg seta (7:4)...

Rikardo Lukareli Sousa je bio najbolji sa 16 poena, a Lukas Satkamp je dodao 14.

U ekipi Irana Milad Gara je imao 22, a Amir Gafur 19 poena.

Poljska, je ranije obezbijedila prvo mjesto sa pet bodova, Brazil je osvojio tri, a Iran jedan.

U grupi A, u meču koji je odlučuvao ko će sa prve, a ko sa druge pozicije u polufinale, reprezentacija SAD je pobijedila Rusiju 3:0 (25:21, 25:17, 25:20) i sa maksimalnih šest bodova zauzela je prvo mjesto u grupi A, ispred Rusije, koja je duel sa domaćinom fajnal-siksa odigrala u rezervnom sastavu. Posljednje mesto zauzela je Francuska sa dva poraza.

Tomas Ješke je predvodio Amerikance sa 13 poena, dok je Metju Anderson imao 9. Kod Rusa je Fedor Voronkov zabeležio 9 poena.

Prvi polufinalni duel je u subotu tačno u ponoć, a ukoliko ne bude promena sastaće se SAD i Brazil, dok će tri časa kasnije na teren Poljska i Rusija.

Bonus video: