Jadran Carine dobio poziv za dobijanje Wild Card-a za Ligu šampiona

Ovim se crnogorski šampion svrstava među 12 elitnih klubova iz isto toliko evropskih država, koji su zavrijedili ovaj status
1097 pregleda 0 komentar(a)
Len prepoznao kvalitet crnogorskog šampiona
Len prepoznao kvalitet crnogorskog šampiona
Ažurirano: 31.05.2019. 10:37h

Plivački vaterpolo klub Jadran Carine dobio je poziv za dobijanje Wild Card-a za Ligu šampiona, za naredne tri takmičarske sezone, od strane Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN).

Ovim se Jadran Carine svrstava među 12 elitnih klubova iz isto toliko evropskih država, koji su zavrijedili ovaj status.

Pored Jadrana Carine, pozivnicu za naredne tri sezone Lige Šampiona za sada su dobili: Barseloneta iz Španije, Pro Recco iz Italije, Olimpijakos iz Grčke, Ferencvaroš iz Mađarske, Dinamo Moskva iz Rusije, Špandau iz Njemčake, Steaua iz Rumunije, Marsej iz Francuske, Jug iz Hrvatske, te Hanover iz Njemačke kao organizator završnog turnira 2019 i 2021 godine.

Pozivnica omogućuje navedenim kubovima da preskoče kvalifikacione turnire i plej of, te da se direktno nađu u završnoj fazi takmičenja među 16 klubova od kojih će 12 biti dobijeni kroz Wild Card program, a četiri kroz kvalifikacije.

Preliminarna faza takmičenja se sastoji od 14 utakmica (sedam kod kuće i sedam u gostima) koje igraju ekipe svrstane u dvije grupe po osam klubova.

Uzimanjem Wild Card-a klub mora da ispuni ozbiljne organizacione i finansijske zahtjeve, u vidu kotizacije, organizacije TV prenosa utakmica koje se igraju kod kuće, brendiranje bazena, te niza drugih tehničkih obaveza.

Direktor kluba Miloš Mračević, boravio je prije desetak dana u Rimu, na prvom tehničkom sastanku, dok se nastavak sastanaka i dogovora očekuje u Hanoveru tokom finalnog turnira Lige Šampiona za ovu sezonu, od 6. do 8. juna.

S obzirom da ovaj aranžman predstavlja trogodišnju saradnju, klub mora da obezbijedi podršku određene TV kuće u vidu prenosa utakmica koje se igraju kod kuće.

Sve to je vezano za produkciju u zahtjevnom i najsavremenijem 16:9 super HD formatu, koji će se distribuirati u inostranstvu putem evrovizije i podrške loklane samouprave u Herceg Novom, u vidu potpisivanja ugovora o podršci takmičenju, kako bi čelnici LEN-e bili sigurni da iza ovog projekta, osim kluba, stoji i grad.

Pozivnica za dobijanje navedene karte predstavlja veliku čast za klub i potvrdu dugogodišnjeg sistematičnog i kvalitetnog rada koji je prepoznat od strane LEN-e.

Želja kluba je da se pitanje TV prenosa realizuje sa javnim servisom Crne Gore (RTCG), te da će grad ovo prepoznati kao priliku za, ne samo sportskim proizvodom, već načinom da se dodatno Herceg Novi i Crna Gora promovišu na međunarodnoj sportskoj sceni.

Konačna odluka o prihvatanju poziva za Wild Card treba da bude donesena do 10. juna.

Bonus video: