Janović: Ministarstvo će pomagati istaknute crnogorske klubove

Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura
494 pregleda 2 komentar(a)
Sa današnjeg sastanka
Sa današnjeg sastanka

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predsjednike, odnosno predstavnike deset crnogorskih klubova, koje je Ministarstvo sporta finansijski podržalo.

Podrška je opredijeljena u skladu sa Zakonom o sportu, a na osnovu kategorizacije COK-a i biće realizovana prema sportskim klubovima iz prve kategorije sportova.

Janović je istakao da Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano rade na unapređivanju sportske infrastrukture, uključivanju što većeg broja djece u sport, kao i prepoznavanja boljeg pozicioniranja naših istaknutih klubova na međunarodnoj sportskoj sceni.

Ovo je samo jedan segment aktivnosti koje Ministarstvo sporta i mladih sprovodi kada je u pitanju podržavanje rada sportskih klubova.

Iz ovog Vladinog resora za naredni period najavljuju podršku i drugim klubovima, koja će biti realizovana kroz sistem dječijeg sporta do kraja tekuće godine.

Iz Budžeta Ministarstva sporta i mladih za podršku istaknutim klubovima biće izdvojeno 300.000 eura.

Sastanku su prisustvovali: Zoran Vuković (FK Breznica), Zoran Vujičić (ŽKK Budućnost), Miloš Mračević (PVK Jadran), Dragan Samardžić (VK Primorac), Vido Đakonović (RK Lovćen), Srđan Markoč ( ŽRK Budućnost), Slobodan Šebek (OK Jedinstvo Franca), Nenad Vujanović (OK Luka Bar), Dragan Blagojević (Džudo klub Akademik) i Omer Nurković ( Džudo klub Ibar).

Bonus video: