Jedinstvu i Budvi prva runda

517 pregleda 0 komentar(a)
Sa večerašnjeg meča Jedinstvo - Budućnost
Sa večerašnjeg meča Jedinstvo - Budućnost

Odbojkaši Jedinstva i Budve iskoristili su prednost domaćeg terena i upisali pobjede u prvim mečevima polufinala Kupa Crne Gore.

U derbiju polufinala, aktuelni osvajač duple krune, Jedinstvo Franca je u “Nikoljcu” porazilo Budućnost Capital Plazu sa 3:2 (25:23, 25:27, 23:25, 25:15, 17:15).

Podgoričani su vodili 2:1, ali je domaćin uspio da preokrene, u neizvjesnom taj-breku je iskoristio treću meč loptu. Budućnosti za utjehu ostaje osvojen bod, pa u revanšu, 23. marta, Podgoričane u finale vodi pobjeda od 3:1.

"Prije svega čestitke mojoj ekipi na pobjedi, jako nam je bilo bitno da nakon četiri uzastopna poraza u derbijima, dođemo do jedne pobjede. U prvom setu smo vodili ubjedljivo, takođe u drugom setu smo imali sličnu prednost, prvi smo nekako riješili u svoju korist. Opet u trećem setu smo imali prednost, negdje sredinom seta smo slomili protivnika, ali smo dozvolili ekipi Budućnosti da se vrati i uzme taj set. Već u četvrtom i petom setu je to bilo drugačije, igrali smo onako kako smo trebali da igramo prethodne setove. Još uvijek smo neuigrani, treba nam još dosta vremena da popravimo neke stvari. Do kraja sezone očekuje nas velika borba u oba domaća takmičenja", rekao je za Radio Bijelo Polje Darko Prebiračević, trener Jedinstva.

Najbolji poenteri u pobjedničkom timu bili su Kirilo Kločko i Luka Šuljagić sa po 17 poena, Nemanja Dukić je dodao 16 a Stefan Bugarin 10.

Kod gostiju najraspoloženiji je bio iskusni Blažo Milić sa 14 poena, Nemanja Peruničić i Milutin Pavićević su upisali po 13, a Srećno Ristić 12 poena.

"Čestitke ekipi Jedinstva na pobjedi, čestitke i mojim momcima na jednoj dobroj partiji u kojoj smo pokazali želju i htjenje, što mi je izuzetno drago. Mislim da je u ovom meču presudilo iskustvo koje posjeduje ekipa Jedinstva. Nama ostaje revanš meč u subotu, gdje ćemo pred svojim navijačima pokušati da anuliramo prednost domaćina i nadam se da ćemo u subotu proći u finale Kupa", kazao je Balša Radulović, trener Budućnosti.

Budva je opravdala ulogu favorita protiv Sutjeske sa 3:0 (25:15, 25:18, 25:17), a revanš u Nikšiću će biti samo formalnost.

Bonus video: