Još tri medalje crnogorskih takmičara na EP u Bukureštu

Srebrne medalje osvojili su Dejan Vukčević, u borbama do 94 kg, pošto je u finalu izgubio od poljskog takmičara, te Biljana Mitrović i Anastasija Petrović (duo šou)
745 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Vukčević
Dejan Vukčević

Nakon četiri medalje prvog dana, crnogorska džiu-džicu reprezentacija osvojila je danas još tri odličja na Evropskom prvenstvu u Bukureštu - dva srebra i bronzu.

Srebrne medalje osvojili su Dejan Vukčević, u borbama do 94 kg, pošto je u finalu izgubio od poljskog takmičara, te Biljana Mitrović i Anastasija Petrović (duo šou).

Bronza je pripala muškom paru u disciplini duo šou Stefanu Vukotiću i Filipu Pešiću.

Danas su nastupili još Biljana Mitrović (borbe, do 52 kg), Anastasija Petrović (borbe, do 57 kg, pobjeda i dva poraza), Tamara Đurđevac (borbe, do 70 kg, dva poraza), Stefan Vukotić - Lidija Caković (duo miks, izgubili u meču za bronzu od para iz Švajcarske) i Vuk Dragutinović - Aleksandra Popović (duo miks, odustali od daljeg takmičenja zbog povrede Popovićeve).

Crna Gora je, tako, nastup na EP završila sa sedam medalja, dvije zlatne, tri srebrne i dvije bronzane.

"Selektor Miloš Ašanin je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, mada je bilo za očekivati da rezultati budu još bolji, Ali, sve u svemu, i ovo je veoma zapažen uspjeh", navodi se u saopštenju Džiu-džicu saveza Crne Gore.

Bonus video: