Kolašin: Predsjednik Opštine primio takmičare i trenere KK Gorštak

On je podsjetio i da su ove godine „skoro četiri puta povećana budžetska izdvajanja za sport“
732 pregleda 0 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Opština Kolašin
Sa prijema, Foto: Opština Kolašin

Takmičare i trenere Karate kluba (KK) Gorštak, koji su na nedavno završenom Balkanskom prvenstvu postigli značajan uspjeh, osvojivši pet medalja, u svom kabinetu ugostio je predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović. On je rekao da su takvi uspjesi maldih „posebno ohrabrenje i podsticaj da se u Kolašinu stavaraju najbolji uslovi za život, školovanje, zaposlenje i bavljenje sportom mladih“. Bulatović tvrdi da lokalna uprava „ u sportu prepoznaje način da se usmjere mladi ljudi, da se razviju njihove ambicije i vrijednosti karaktera, ali i da se sa postignutim rezultatima afirmiše rodni grad“.

On je podsjetio i da su ove godine „skoro četiri puta povećana budžetska izdvajanja za sport“ .

"Takođe ćemo i sportsku infrastrukturu učiniti dostupnijom sportistima.Cilj nam je da imamo kvalitetniji i organizovaniji lokalni sport, kako bi i on bio u funkciji sportskog turizma od kojeg u Kolašinu dosta očekujemo", kazao je predsjednik Opštine.

Prijemu su prisutvovali treneru u KK Gorštak, Slobodan Vlahović, Radovan i Željko Vukićević, i osam takmičara. Na Balkanskom prvenstvu Lado Vuković osvojio je srebrnu, a Ljubica Vlahović, Balša Danilović, Stefan Vujisić i Ratko Grujić bronzane medalje.

Karatisti su sa Bulatovićem razgovrali o pripremama za turnir „Kolašinski pobjednik“, kao i o mogućnostima da taj grad postane baza za pripreme karatista ne samo iz naše države, nego i iz regiona. Saglasili su se da u Kolašinu treba pokušati i organizovanje međunarodnih karate takmičenja kao što su studentska, balkanska ,mediteranska prvenstva.

Bonus video: