Košarkašice dominatno do 1. mjesta, Vladica Babić može do dva zlata

Crnogorski sportisti imali uspješan i četvrti dan Igara malih zemalja Evrope. Danas posljednja nadmetanja i svečana ceremonija zatvaranja
1535 pregleda 4 komentar(a)
Vladica Babić (Foto: COK)
Vladica Babić (Foto: COK)

Kako se primiče kraj (sjutras je posljednji dan takmičenja), sve je veći broj medalja crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja Evrope.

Crna Gora je trenutno na petom mjestu sa ukupno 27 medalja - 10 zlatnih, pet srebrnih i 12 bronzanih. Luksemburg je ubjedljivo prvi sa 26 zlata, 24 srebra i 19 bronzi.

Danas je zlato osigurala ženska košarkaška reprezentacija, koja je nakon Malte, Kipra i Islanda, savladala i Luksemburg sa 68:50 i upisala sve četiri pobjede. Najefikasnija u redovima Crne Gore bila je Snežana Aleksić sa 19 poena, 13 je upisala Jelena Vučetić, a 10 Milena Jakšić.

Izabranice Jelene Škerović će osvojiti zlatnu medalju bez obzira na rezultate posljednjeg dana takmičenja u barskoj “Topolici”. Naša selekcija sjutra (15.15) se sastaje sa Monakom.

Muška košarkaška selekcija je savladala Maltu 97:84. Izabranike selektora Dušana Dubljevića je do nove pobjede predvodio igrač Emir Hadžibegović sa 28 poena, a pratio ga je Nikola Pavlićević sa 20 poena.

Crna Gora ima sve tri pobjede nakon tri kola, koliko i Luksemburg. Upravo će sjutrašnji meč (17.30 časova) između ove dvije reprezentacije odlučiti kome će pripasti zlato.

Pet novih medalja za atletičare

Atletičari su donijeli pet novih odličja za Crnu Goru. Ljiljana Matović osvojila je zlato u troskoku, do najsjajnijeg odličja došla je skokom od 12,82 metara. Kristina Rakočević je u bacanju diska osvojila srebro, a ostvarila rezultat od 52.94 metra.

Naša muška štafeta u sastavu: Luka Rakić, Kristijan Subotić, Edin Erović, Srdan Marić, osvojila je srebro u trci 4x100 metara, u vremenu 42.51 sekunde.

Do medalje, bronzane stigao je i Darko Pešić - dvadesetšestogodišnji Cetinjanin trku na 110 metara sa preponama završio je za 14 sekundi i 86 stotinki.

Bronzu je na 10.000 metara osvojila i Slađana Perunović, koja je trku istrčala u vremenu 36:23.62 minuta.

Dva finala za tenisere

Vladica Babić igraće u finalu teniskog turnira, pošto je nakon sjajne igre i preokreta u polufinalu uspjela da savlada Kipranku Raluku Serban sa 4:6, 7:6, 6:0. Vladica će se za zlatnu medalju boriti sjutra (10 sati) protiv predstavnice Luksemburga Eleonore Molinaro Simon.

U miks dublu će se za zlatnu medalju boriti Rezart Cungu i Vladica Babić koji su juče savladali protivnički par iz Monaka (6:2, 7:6). Sjutrašnje finale protiv kiparskog para je od 15 sati.

Muški dubl Rezart Cungu - Mario Aleksić je morao da se zadovolji bronzom, jer je u polufinalu poražen od kiparskog para 2:0.

Blizu i odbojkaška zlata

I naše dvije odbojkaške selekcije su na korak od zlatnih medalja. Odbojkašice Crne Gore su u 4. kolu savladale Luksemburg 3:0 (25:14, 25:12, 25:21) i upisale četvrti trijumf na turniru. Nikoleta Perović je bila najbolja u našoj selekciji za 18 poena. Crna Gora će sjutra (11 sati) protiv Islanda igrati za zlato.

I odbojkaši imaju maksimalan učinak, juče su savldali San Marino 3:0 (25:18, 25:18, 25:16), pa će sjutra (13 sati) protiv Monaka igrati meč za najsjajnije odličje.

Uspješni i strijelci

Crna Gora ima nove medalje u streljaštvu - posljednjeg dana takmičenja u Sportskom centru Rea u Budvi radovali su se Miloš Božović i Nemanja Obradović u disciplini vazdušna puška.

Dvadesetjednogodišnji Božović je osvojio zlato sa pogođenih 240,1 krugova, dok je osamnaestogodišnji Obradović sa 217,1 krugova ostvario rezultat za bronzu.

Najzad, stonoteniser Filip Radović je obezbijedio makar bronzu, jer se plasirao u polufinale pojedinačne konkurencije. Filip je u grupi upisao po pobjedu i poraz, a onda je u četvrtfinalu savladao Hrista Hristonova sa Kipra sa 3:0. Za plasman u finale boriće se sjutra protiv Antonija Genijanija iz Monaka.

Bonus video: