Kosić i Salihović žele plasman u finale

Crnogorski skijaši danas u kvalifikacijama za veleslalom
331 pregleda 0 komentar(a)
Eldar Salihović, Rajko Kosić i Bojan Kosić u Oreu
Eldar Salihović, Rajko Kosić i Bojan Kosić u Oreu

Nakon dana pauze Svjetsko prvenstvo u skijanju u švedskom Oreu nastavlja se danas, u 14.15 sati, kada je na programu ženski veleslalom.

Prije te trke, u 10 časova, biće održane kvalifikacije za muški veleslalom, na kojima će nastupiti i dvojica crnogorskih skijaša Bojan Kosić i Eldar Salihović, koji će probati da izbore finale i u slalomu.

"Zadovoljstvo bi bilo proći kvalifikacije i izboriti finalnu trku i na kraju se takmičiti sa najboljima, što bi bila prilika za sticanje iskustva i velika čast", rekao je Salihović.

Kosić je, interesantno, i 2007. godine nastupio na SP u Oreu, ali tada nije prošao kvalifikacije.

"Zadovoljan sam pripremama i ostaje mi da se nadam najboljem, jer niko ne može da predvidi šta će da se dogodi", kazao je Kosić.

Crnogorski skijaši su pripreme za SP odradili u Austriji.

"Biće vrlo teško, najvjerovatnije će biti 160-170 takmičara, ali se iskreno nadam da će jedan od njih dvojice uspjeti da se kvalifikuje i da će Crna Gora imati predstavnika u finalu. Ali, to je sport, nema garancija, posebno ne u skijanju. Mi smo puni optimizma, vjerujem da ćemo biti u finalu, a kako će biti u finalu, to ćemo da vidimo", istakao je predsjednik Skijaškog saveza Crne Gore i selektor, Rajko Kosić.

Bonus video: