Krivi ste vi koji ste bili spremni da žrtvujete sve klubove i takmičare kako bi malo duže ostali na funkciji

Iz Judo saveza Crne Gore reagovali na saopštenje Džudo saveza
3360 pregleda 1 komentar(a)
Judo savez Crne Gore
Judo savez Crne Gore

Judo savez i Srđan Mrvaljević nijesu krivi za nanesenu štetu, katastrofalne rezultate i afere koje su pogađale džudo sport u Crnoj Gori, saopšteno je iz te asocijacije.

Oni su za stanje u crnogorskom džudou optužili funkcionere “bivšeg Saveza”, navodeći da su bili spremni da žrtvuju sve klubove i takmičare kako bi malo duže ostali na funkciji.

“To i sada pokušavate da uradite falsifikovanjem stvarnosti i činjeničnog stanja. Ta grupica ljudi u svom najnovijem naučno-fantastičnom saopštenju veoma prostom retorikom, naravno bez ikakvog dokaza, pokušava da diskredituje našeg sportskog direktora Srđana Mrvaljevića i negira postojanje jedinog legitimnog i međunarodno priznatog saveza zaduženog za džudo sport na teritoriji Crne Gore”, piše u saopštenju Judo saveza.

Oni su u reagovanju na saopštenje Džudo saveza kazali da razumiju, kako su naveli “očajničke pokušaje te interesno povezane grupice” da se i ove godine domogne budžeta namijenjenog za džudo sport i sportiste.

“Kao ozbiljna i odgovorna sportska organizacija koju čine najbolji klubovi, treneri i takmičari nećemo im to dozvoliti. Želimo samo da istaknemo da smo veoma ponosni što u našoj organizaciji imamo jednog od najboljih sportista Crne Gore, vicešampiona svijeta i barjaktara na Olimpijskim i Evropskim igrama koji je priznat i prepoznatljiv u zemlji i svijetu”, piše u saopštenju.

Oni su naglasili da niko iz novoosnovanog Judo saveza nije kriv za gubitak finansija, zabranu rada, blokadu svih klubova i takmičara.

“Želimo da vas podsjetimo da se sve to desilo u vašem, a ne našem mandatu. Prema tome nije kriv ni Srđan ni Judo savez za nanesenu štetu, katastrofalne rezultate i afere koje su pogađale džudo sport. Krivi ste vas par funkcionera bivšeg Saveza koji ste bili spremni da žrtvujete sve klubove i takmičare kako bi malo duže ostali na funkciji, što i sada pokušavate da uradite falsifikovanjem stvarnosti i činjeničnog stanja”, stoji u reagovanju.

Oni su negirali tvrdnje iz Džudo saveza da žele da izbrišu asocijaciju koja ima tradiciju preko 50 godina, navodeći je manipulacijom.

“Judo savez čine isti oni klubovi koji su bili članovi bivšeg izbrisanog Saveza. Bili smo primorani da promijenimo ime iz Džudo savez u Judo savez iz razloga što nismo željeli da nasleđujemo vaše dugove, prijave, tužbe, blokirane račune i ostale stvari koje su obilježiliće vaše uspješne mandate”, piše u saopštenju.

Oni su naglasili da se ne radi o dva paralelna saveza sa različitim klubovima, već istom koji je bio primoran da promijeni ime.

“Tvrdite da iza vas stoji 20 klubova, ali nijedan niste imenovali. Još jedna neistina iz razloga što je preko 90 procenata klubova bivšeg saveza postalo član Judo saveza. Iza nas stoji 22 kluba, a za razliku od vas mi ćemo crnogorskoj javnosti reći tačno koji su”, stoji u saopštenju Judo saveza.

Oni su naveli da su članovi saveza džudo klubovi Akademik, Kodokan, Ibar, Nenad Sinanović, Milenijum, Gorica, Arso Milić, Čampion, Straševina, Tivat, Mornar, Favorit, Budućnost, Mladost, Proleter, Stara varoš, Kodokan, Džudo džin, Igalo, Miloš Stanković, Crnogorac i Fajter.

“Ovim završavamo svaku komunikaciju sa ovih par pojedinaca tzv sportskih funkcionera, iz razloga što želimo kao i do sada da pričamo o pozitivnim stvarima, našim klubovima, najboljim sportistima, razvijanjem džudo sporta, sponzorima, projektima, seminarima i svemu onome što čini jednu nacionalnu sportsku organizaciju ozbiljnom i odgovornom”, piše u reagovanbju Judo saveza.

Bonus video: