Lakčević sa Vojvodinom izborio grupnu fazu Lige šampiona

Srpski šampion je u dva meča bio bolji od bjeloruskog Šahtjora
650 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Lakčević
Nikola Lakčević
Ažurirano: 27.11.2019. 21:33h

Nikola Lakčević predstavljaće crnogorsku odbojku u ovogodišnjoj grupnoj fazi Lige šampiona - libero crnogorske reprezentacije je sa Novosađanima u dva meča bio bolji od bjeloruskog Šahtjora, a njegov tim je slavio i u danas revanšu u Saligorsku sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:22).

Lakčević je odigrao čitav meč i imao je po 50 odsto pozitivnog i idealnog prijema servisa. Budvanin Miloš Nikić, bivši reprezentativac Srbije, meč je završio sa sedam poena.

Najbolji među izabranicima Siniše Gavrančića bio je Pavle Perić sa 14 poena, dok je Stevan Simić imao 11. Na drugoj strani se istakao Vjačeslav Čarapovič sa 10 poena.

Vojvodina će u grupnoj fazi Lige šampiona igrati u grupi E sa poljskom Zaksom, njemačkim Fridrihshafenom i belgijskim Roselarom.

Vojvodina se u Ligu šampiona vraća posle tri sezone. Novosađani su prethodno učestvovali u elitnom takmičenju u sezoni 2015/16, kada su dobili specijalnu pozivnicu, a tada su imali skor 1-5.

Vojvodina je u klupskoj istoriji dva puta stizala do polufinala Lige šampiona, u sezohnama 1988/89 i 1995/96.

Osvojila je trofej u Čelendž kupu 2015. godine.

Lakčević je ljetos stigao u Vojvodinu, iz Rumunije, gdje je igrao u protekle dvije sezone, prvo za Steauu, a onda i prošle sezone za Dinamo Bukurešt, sa kojim je zauzeo četvrto mjesto u prvenstvu.

Najbolji crnogorski odbojkaš 2016. godine je karijeru počeo u Studentskom centru, nakon čega je igrao za dva najbolja crnogorska kluba, Budućnost i Budvansku rivijeru.

Lakčević je u septembru bio dio reprezentacije Crne Gore koja je imala debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: