Malović se bori sjutra, Hodžić u nedjelju na zatvaranju igara

Malović i Hodžić su posljednje nade u medalju za crnogorski sport u Minsku
376 pregleda 0 komentar(a)
Malović i Hodžić
Malović i Hodžić

Crnogorski karatisti Nikola Malović i Mario Hodžić posljednja su nada crnogorskom sportu da se na 2. Evropskim igrama u Minsku osvoji medalja.

Karatista Onogošta, Malović, će sjutra nastupiti u kategoriji do 84 kilograma. Plasman na Evropske igre izborio je osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari.

"Spreman sam. Odradio sam do Evropskih igara dva turnira Premijer lige i Evropsko prvenstvo. Odlično sam se spremio za takmičenje, gdje me čeka jaka konurencija. Na turniru će učestvovati šampion i vicešampion svijeta. Čeka me težak posao, ali vjerujem da ću dati maksimum i biti dostojan rival svima, rekao je član Onogošta.

Početak takmičenja je u devet sati.

Dan kasnije karatista Omladinca Mario Hodžić u kategoriji do 67 kilograma staviće tačku na učešće crnogorskih sportista na Evropskim igrama. On je vizu za Minsk izborio srebrom na EP u Gvadalahari.

U Minsku je Crna Gora imala boksera, džudiste, reprezentativce u streljaštvu i streličarstvu, ali nijesu uspjeli da dođu do medalje. Na prvim Evropskim igrama u Bakuu, medalju je osvojila samo karatistkinja Omladinca Marina Raković, koja je bila bronzana u borbama do 68 kilograma.

Bonus video: