Masoničić: Taktički smo iznenadili Luku Bar i napravili veliki rezultat za klub

385 pregleda 0 komentar(a)
Galeb sa peharom nakon finala Kupa, Foto: OSCG
Galeb sa peharom nakon finala Kupa, Foto: OSCG

Odbojkašice Galeba Poliklinike Hipokrat su ponovo bile bolje od Luke Bar u finalu Kupa Crne Gore. Za razliku od prošlogodišnjih 3:1 u finalu, izabranice Nikole Masoničića su u nedjelju u Budvi slavile 3:2 protiv gradskog rivala, koji je vodio 1:0 i 2:1 u setovima...

“Iako u posljednjih par utakmica nismo bili u pravoj formi, znali smo da imamo šanse u finalu Kupa. Luka Bar jeste bila favorit, ali smo uspjeli da ih sa nekim taktičkim stvarima iznenadimo. Do sredine drugog seta nismo igrali onako kako smo se dogovorili, ali završinica tog drugog seta i ako smo ga osvojila nas je dosta potrošila što se vidjelu u trećem koji smo prilično lako izgubili. Mislim da je ključnim momenat meča bio početak četvrtog seta, da smo nakon toga uhvatili pravi ritam i do kraja meča odigrala onako kako smo se i dogovorili. Čestitam igračicama i upravi na osvojenom Kupu, a posebno bih istakao Tijanu Tvrdišić koja je od sredine trećeg seta igrala sa povrijeđenim skočnim zglobom", kaže trener "galebica" Nikola Masoničić.

Masoničić, inače selektor ženske seniorske reprezentacije, ističe da je ovo "veliki rezultat za klub, pogotovo ako se ima u vidu da su u postavi koja je završila meč bile četiri kadetkinje, dvije juniorke i samo jedna seniorka".

"Iskoristio bih priliku da se zahvalim navijačima koji su došli iz Bara da nas podrže i pomognu nam i odbojkaškom klubu Budva na fenomenalnoj organizaciji”, dodao je Masoničić.

Za Galeb nema previše vremena za slavlje, jer se u srijedu igraju prvi mečevi polufinala plej-ofa.

Galeb od 20 sati gostuje Morači, dok se od 16.30 sastaju Luka Bar i Rudar. Polufinalna serija igra se do dvije pobjede.

“Nakon iznenađenja koje smo napravili u Kupu, pokušaćemo da napravimo još jedno u prvenstvu. Neće nam biti lako jer igramo protiv iskusne ekipe Morače koja nas je savladala u oba ligaška meča. Imamo samo dva treninga do tog meča i tom periodu ćemo pokušati da malo osvježimo ekipu. Nažalost, bićemo oslabljeni neigranjem Tijane Tvrdišić, ali to je prilika da neke druge igračice dobiju šansu i dokažu da njih može ozbiljno da se računa", zaključio je Masoničić.

Bonus video: