Mihael Šumaher se liječi u skladu sa medicinskom naukom, ne kao eksperiment

Od kobnog pada, 29. decembra 2013. godine, o Šumaherovom zdravstvenom stanju ne zna se bukvalno ništa, osim da je riječ o teškim povredama glave
4349 pregleda 0 komentar(a)
Još nema zvanične informacije o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera, Foto: AP
Još nema zvanične informacije o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera, Foto: AP

Poznati francuski ljekar Filip Menaske potvrdio je da je Mihael Šumaher njegov pacijent, te da tretman matičnim ćelijama traje već dvije godine.

Svjetski mediji su prije 20-ak dana javili da je slavni vozač Formule 1 primljen u bolnicu "Žorž Pompidu" u Parizu, te da je podvrgunut specijalnoj terapiji u pokušaju da se oporavi od povreda koje je doživio prije skoro šest godina, na skijanju.

Menaske je rekao da je Šumaherovo liječenje u skladu sa medicinskim standardima, te da nije riječ o eksperimentalnom pokušaju da se izječi.

"Mi ne stvaramo čuda, niti pravimo eksperimente, već sve radimo u skladu sa medicinskom naukom. Međutim, iako je liječenje matičnim ćelijama napredovalo u posljednjih 20 godina, istina je da znamo veoma malo o tom procesu", kazao je Menaske.

Od kobnog pada, 29. decembra 2013. godine, o Šumaherovom zdravstvenom stanju ne zna se bukvalno ništa, osim da je riječ o teškim povredama glave.

Bonus video: