Milev i Ferguson kompletirali novi sastav Budve

Odbojkaški šampion Crne Gore kompletirao ekipu za narednu sezonu, u kojoj će braniti duplu krunu
543 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Milev
Vlado Milev

Odbojkaški klub Budva kompletirao je ekipu za sezonu u kojoj će braniti duplu krunu na domaćoj sceni i debitovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Šampion je u svoje redove doveo makedonskog reprezentativca, primača Vlada Mileva, te srednjeg blokera Bajrona Frederika Fergusona sa Bahama.

"Završeno je kompletiranje ekipe. Za Mileva smo dobili par dobrih preporuka, i pratili njegove igre na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Odlučili smo se da ga angažujemo, jer nam treba tip igrača kao što je Vlado, koji ima određeno iskustvo. Što se tiče Fergusona, jako je zahvalan igrač, dobar radnik i veliki profesionalac. Gledali smo dosta njegovih mečeva iz prošle sezone gdje je nastupio za grčki Iraklis. Nadamo se da će uz Blaža Milića biti pravo pojačanje na poziciji srednjeg blokera", rekao je za "Vijesti" Nemanja Zenović, sportski direktor Budve.

Prije pomenutog dvojca, ljetos su u budvanski klub stigli naš eprezentativac, srednji bloker Blažo Milić, reprezentativac BiH i primač servisa Asmir Hukičević, dvojica mladih ruskih odbojkaša, primač Maksim Pavlovič i korektor Aleksandar Davidovič, libero Ljubomir Popović, holandski tehničar Vesel Kemnik i korektor iz Dominikanske Republike, Henri Omar Tapija Santana.

Od igrača iz prošle sezone ostali su tehničar Nikola Radonić i srednji bloker Dalibor Lečić.

Ugovor je produžio trener Vladimir Vasović.

Inače, ekipa je prvi dio priprema za sljedeću sezonu odradila u Budvi, kasnije je sedam dana boravila u Vrnjačkoj banji i odigrala jedan kontrolni meč, a sada ekipa ponovo radi u Budvi.

"Očekuju nas još šar kontrolnih mečeva pred početak šampionata. Ambicije kluba su odbrana oba domaća trofeja i što duži boravak na evropskoj sceni", zaključio je Zenović.

Klub koji je osnovan prošlog ljeta, u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona će igrati protiv pobjednika meča prvog kola između Mladosti iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) i portugalske Benfike.

Debitant na evrosceni će biti gost u prvom meču, revanš će igrati kod kuće, a termini druge runde su 5/7. i 12/14. novembar.

Ako prođe drugo kolo, Budva će u trećem igrati sa boljim iz meča druge runde u kojem se sastaju austrijski Dob i pobjednik prvog kola Mladost Zagreb - London.

Bonus video: