Ministar Janović nastavlja na obmanjuje, neka mu služi na čast!

"Ovakvi postupci i nepoštovanje zakona, od strane Ministarstva sporta i mladih, najviše štete svakako da su nanijeli našim najboljim takmičarima kojima je onemogućeno učešće na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu koje 25. avgusta počinje u Tokiju, a samim tim i osvajanje značajnih olimpijskih bodova", navodi se u saopštenju.
4799 pregleda 16 komentar(a)
Dragan Mrvaljević, Foto: Savo Prelević
Dragan Mrvaljević, Foto: Savo Prelević

Dan nakon što je, posredstvom Judo saveza Crne Gore, objelodanjeno pismo iz Svjetske džudo federacije (IJF), u kojem se navodi da "odluka Upravnog suda nije konačna i ne omogućava Svjetskoj džudo federaciji da povuče priznanje Judo savezu kao jedinom predstavniku tog sporta u Crnoj Gori, oglasio se Džudo savez Crne Gore.

Saopštenje Džudo saveza Crne Gore prenosimo u cjelosti.

"Pored konstantnog nepoštovanja zakona od strane ministra sporta i mladih Nikole Janovića, ministar ide korak dalje i nastavlja da obmanjuje Medjunarodne džudo organizacije. Tako, nakon presude Upravnog suda Crne Gore kojom je poništeno rješenje o brisanju DŽSCG, ministar sporta i mladih, umjesto da postupi po zakonu i vrati DžSCG u registar sportskih organizacija kao jedini nacionalni savez u džudo sportu, on radi suprotno i šalje pismo generalnom sekretaru IJF gosdpodinu Žan-Luk Rožeu, u kome navodi da presuda za njega nije obavezujuća te da nije obavezan da postupi po njoj!".

"Dalje u pismu Ministar Janović, obrazlažući svoje nezakonito postupanje, obmanjuje generalnog sekretara IJF, navodeći da Džudo savez Crne Gore nije uskladio svoja normativna akta sa Zakonom o sportu (iako je Upravni sud nedvosmisleno konstatovao da to nije tačno), dodajući da je registrovan novi Judo savez, čime dodatno dezinformiše Internacionalnu džudo federaciju i nanosi štetu džudo sportu i takmičarima".

"Ovakvi postupci i nepoštovanje zakona, od strane Ministarstva sporta i mladih, najviše štete svakako da su nanijeli našim najboljim takmičarima kojima je onemogućeno učešće na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu koje 25. avgusta počinje u Tokiju, a samim tim i osvajanje značajnih olimpijskih bodova".

"Pismo kojim je Ministar obmanuo IJF, svakako da će biti predmet postupka kod nadležnih organa. Svakako da će ovakvo stanje ubrzo biti riješeno, ali šteta koja je nanesena od strane ministra Janovića crnogorskim takmičarima i ugledu džudo sporta je nenadoknadiva i neka služi Ministru na čast! ", navodi se u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore Dragan Mrvaljević.

Bonus video: