Mogu li Budvani do podviga protiv favorizovane Benfike?

Crnogorski šampion od 17.45 časova dočekuje prvaka Portugala u revanšu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona
574 pregleda 0 komentar(a)
Vesel Kemink na meču u Lisabonu, Foto: CEV.EU
Vesel Kemink na meču u Lisabonu, Foto: CEV.EU

Budvanska odbojkaška publika navikla je na mečeve grupne faze Lige šampiona, i to redovno od sezone 2009/2010 do 2015/2016.

Međutim, nema više nekadašnje Budvanske rivijere, koja se ugasila prije nešto više od dvije godine, a „nasljednik” OK Budva tek treba da krči svoj put na evropskoj sceni.

Da li ove sezone u Ligi šampiona, ili, pak, u CEV kupu, znaće se večeras nakon revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Benfike. Portugalci su slavili 3:0 u prvom meču, u kojem su izabranici Vladimira Vasovića osvojili 15, 17, odnosno 18 poena po setu.

To dovoljno govori da će Budvanima trebati mnogo bolje izdanje, kako bi pokušali na svom terenu da naprave podvig, odnosno da dođu do pobjede od 3:0 ili 3:1, i tako izbore „zlatni set” i šansu da se domognu trećeg kola kvalifikacija...

"Benfika je veoma jaka ekipa, sa dobrim servisom. To se vidjelo još u meču u Lisabonu. Oni igraju u skoro istom sastavu kao prošle sezone, kada su kod kuće savladali ekipu poput ruskog Belogorja sa 3:0 i u četvrtfinalu ispali tek nakon „zlatnog seta”. Međutim, ako mi budemo servirali bolje nego u prvom meču, mislim da možemo da igramo sa njima, da se borimo za osvajanje setova, možda i ukupne pobjede. Ono što je sigurno jeste da ćemo dati sve od sebe kako bismo ih pobijedili. Oni su, svakako, favoriti, ali ćemo se boriti da ih iznenadimo", kazao je za „Vijesti” holandski tehničar u ekipi Budve, Vesel Kemink, koji je bio dio selekcije „lala” koja je igrala protiv Crne Gore na septembarskom Evropskom prvenstvu.

Pobjednik ovog dvomeča u trećem kolu kvalifikacija LŠ igraće sa boljim iz duela druge runde u kojem se sastaju austrijski Dob i Mladost iz Zagreba. Poraženi ide u šesnaestinu finala CEV kupa, a rival je Kakanj iz Bosne i Hercegovine.

"U prvom meču ekipa Benfike nas je lako pobijedila, što se vidi i po samom set-količniku. Iskusna su ekipa, zajedno igraju dosta dugo, tako da su samim tim i favoriti u drugoj utakmici. Međutim, mi se sigurno nećemo predati. Borićemo se od prvog do posljednjeg poena, daćemo sve od sebe da na najbolji način predstavimo naš klub i grad Budvu", rekao nam je libero Ljubomir Popović.

Bonus video: