Najbolja sportistinja svijeta plakala zbog odlaganja Olimpijskih igara

"Kada sam saznala za odlaganje prvo nisam znala šta da mislim. Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali biće bolje", objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC
942 pregleda 3 komentar(a)
Simon Bajls, Foto: AP
Simon Bajls, Foto: AP

Američka gimnastičarka Simon Bajls, četvorostruka olimpijska pobjednica otkrila je da je "plakala" kada je saznala da su OI u Tokiju odložene za 2021., čime su dovedeni u pitanje njeni planovi o povlačenju, te da će "psihički" teško podnijeti narednih godinu dana.

"Kada sam saznala za odlaganje prvo nisam znala šta da mislim. Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali biće bolje", objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC.

Bajls smatra da je takva odluka zapravo dobra kako bi se uvjerili da su svi u SAD-u u svijetu dobro, ali je teška za prihvatiti jer je ona najavila da će se nakon OI u Tokiju 2020. povući.

Odlaganje od godinu znači da pred njom sada stoji još jedna godina takmičenja.

"Fizički ne sumnjam da će moji treneri znati da me dovedu u formu za OI 2021, ali sada mislim da će još ta jedna godina imati uticaja na mene kao i na većinu sportista", dodala je Bajls.

Ona je prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu postala gimnastičarka s najviše medalja u istoriji na svjetskom nivou (gimnastičari i gimnastičarke) s ukupno osvojenih 25 odličja (19 zlata, tri srebra i tri bronce).

Na OI u Rio de Janeiru 2016, jedinim na kojima je učestvovala, osvojila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno na parteru i konju s hvataljkama te bronzu na gredi.

Dvije godine zaredom je proglašena za najbolju sportistkinju svijeta.

Bonus video: