Ovo su najvrijedniji sportski klubovi na svijetu

Lider četvrtu godinu zaredom su Dalas Kaubojsi, na drugoj poziciji je bejzbol ekipa Njujork Jenkis s koja je 'teška' 4.6 milijardi dolara, dok je treći španski fudbalski velikan Real Madrid koji je procijenjen na 4.24 milijarde dolara
1544 pregleda 0 komentar(a)
Dalas Kaubojsi, Foto: Brad Rempel
Dalas Kaubojsi, Foto: Brad Rempel
Ažurirano: 24.07.2019. 15:35h

Američki magazin "Forbes" objavio je listu najvrijednijih sportskih klubova na svijetu i na prvom mjestu nalazi se NFL klub Dalas Kaubojsi čija je vrijednost pet milijardi dolara.

Kaubojsi su četvrtu godinu u nizu na prvom mjestu, a u odnosu na 2016. njihova vrijednost je porasla za milijardu dolara.

Na drugoj poziciji je bejzbol ekipa Njujork Jenkis s koja je 'teška' 4.6 milijardi dolara, dok je treći španski fudbalski velikan Real Madrid koji je procijenjen na 4.24 milijarde dolara.

U TOP 5 nalazi i Barselona koja je 200 miliona dolara manje vrijedna od "kraljevskog kluba", a na petom mjestu je još jedan klub iz Njujorka - Niksi vrijedni četiri milijarde dolara.

Mančester junajted je pao s drugog na šesto mjesto i sadašnja vrijednost "crvenih đavola" je 3.8 milijarde dolara.

Slijede Nju Ingland Patriotsi (NFL - 3.8), Los Anđeles Lejkersi (NBA - 3.7), Golden Stejt Voriors (NBA - 3.5) i Njujork Džajants (NFL - 3.3)...

Trenutno u svijetu postoje 52 kluba u svim sportovima koji su vrijedni najmanje dvije milijarde dolara, dok je to prije sedam godina bio jedino Mančester junajted.

Bonus video: