Odbojka: Stipendije za najtalentovanije

Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) je stipendije obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta i mladih, za sufinansiranje programa sportskih subjekata
470 pregleda 0 komentar(a)
Dubak, Pajković i Tuševljak, Foto: OSCG
Dubak, Pajković i Tuševljak, Foto: OSCG

Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica Crne Gore za 2018. godinu, Danilo Dubak i Marija Tuševljak, potpisali su danas sa Odbojkaškim savezom stipendijske ugovore, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da će Dubak i Tuševljak, prema tom ugovor, od Odbojkaškog saveza do kraja 2019.godine primati 200 eura mjesečno.

Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) je stipendije obezbijedio na konkursu Ministarstva sporta i mladih, za sufinansiranje programa sportskih subjekata.

Ugovore je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore potpisao predsjednik Cvetko Pajković.

“Zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih, nakon Konkursa o sufinansiranju, opet smo u prilici da potpišemo Ugovor o stipendiranju najperspektivnijih odbojkaša i odbojkašice. To će sigurno biti motiv više za njih da u odbojci napreduju da budu svake godine sve bolji i da ih sjutra imamo kao potencijalne i buduće seoniorske reprezentativce i reprezentativke", kazao je Pajković.

On smatra da će to biti motiv za sve mlade odbojkaše i odbojkašice da daju svoj maksimum u svojim uzrastima kako bi se kroz izbor najperspektivnijih i oni izborili za neku svoju poziciju, da i u budućnosti mogu da računaju na taj prihod.

Dubak, koji je odbojkaš Budućnost Kapital Plaze (rođen 2001.god), u prethodnoj sezoni bio je dio kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

Standardni je član seniorske ekipe Budućnost Kapital Plaze.

“Zahvalio bih se Ministarstvu sporta i mladih i Odbojkaškom savezu na izdvojenim sredstvima. To će mi biti samo podstrek za dalji rad, a omogućiće lakše bavljenje ovim lijepim sportom. Zahvalio bih se mojoj ekipi i trenerima, jer bez njih ova nagrada ne bi bila u mojim rukama” kazao je Dubak.

Tuševljak je odbojkašica kluba Galeb Poliklinika Hipokrat, (rođena 2000.god), a u prethodnoj sezoni bila je dio juniorske, kao i kadetske reprezentacije Crne Gore koja je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Na tom prvenstvu proglašena je i za najbolju igračicu prvenstva.

“Zahvalila bih se Odbojkaškom savezu i Ministarstvu sporta i mladih što su nagradili naš dosadašnji rad i zahvalila bih se mojim trenerima, porodici i saigračicama bez kojih ova nagrada ne bi bila u mojim rukama. Nadam se da će ova nagrada biti podstrek za dalji rad i napredak” kazala je Marija Tuševljak.

Bonus video: