Odbojkašice Jedinstva izborile opstanak u ligi

441 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Jedinstvo, Foto: ŽOK Jedinstvo
ŽOK Jedinstvo, Foto: ŽOK Jedinstvo

U nedjelji velikog razočaranja za bjelopoljske ljubitelje sporta uopšte, koje su eliminacijom u polufinalu plej-ofa (od Budućnosti) priredili odbojkaši Jedinstva, bjelopoljska odbojka je, ipak, doživjela jedan radostan rezultat.

Kolo prije kraja, odbojkašice Jedinstva Franca su izborile opstanak u Prvoj ligi, u koju su ušle prošlog ljeta.

Izabranice Mladena Miladinovića su večeras na svom parketu savladale drugog debitanta u elitnom društvu, Mediteran Bemax sa 3:2 (24:26, 25:14, 19:25, 25:15, 15:9), nakon 98 minuta igre.

Najefikasnija u domaćem timu bila je Dušica Đorđević sa 22 poena, Mileva Magdelinić dodala je 11, Ajla Karalić 7 i Nikolina Tvrdišić 6 poena...

U ekipi Mediterana istakla se juniorska reprezentativka Jovana Popović sa 20 poena, a dvocifren poenterski učinak imala je i Anđela Kustudić.

Jedinstvo je, tako, sa šest bodova steklo nedostižnu prednost u odnosu na posljednjeplasirani Nikšić, koji ima dva boda.

„Večeras smo ostvarili tek drugu pobjedu, koja nam mnogo znači i koja nam definitivno garantuje opstanak. Čestitam mojim djevojkama na odličnoj igri, znam koliko su ovo čekale, i koliko su ovo priželjkivale. Znali smo da nam večeras dolazi u goste jedna ekipa, kojoj bi večerašnja pobjeda donijela peto mjesto u prvoj godini takmičenja u Prvoj ligi. Naše djevojke su dale sve od sebe, ostavile su srce na terenu i na kraju zasluženo slavile. Čestitam ekipi Mediterana na odličnoj igri“ rekao je trener Bjelopoljki Mladen Miladinović za Radio Bijelo Polje.

On je dodao da je večeras publika velikom podrškom doprinjela ovoj pobjedi i da im se on zahvaljuje na tome.

„Generalno, možemo biti zadovoljni, znali smo da smo da smo najmlađa ekipa u ligi. Očekivali smo teške mečeve, siguran sam da smo i u nekim utakmica mogli i više da uradimo, možda bi nam još poneki seti donio još malo elana i volje za rad. Međutim, moram da naglasim, pola naše ekipe su pionirke, djevojke koje imaju po 14,15 godina i koje su budućnost našeg kluba,“ zaključio je Miladinović.

U subotu se igraju tri preostala meča posljednjeg kola ligaškog dijela.

Derbi u Podgorici od 18.30 sati igraju Morača (27 bodova) i Rudar (24, ali pobjedu više, koja se prvo gleda), koji odlučuju o drugom mjestu.

“Ekipa Rudara nas je jedina pobijedila uz Luku Bar u ligaškom dijelu takmičenja, te očekujemo izuzetno uzbudljiv i neizvjestan meč. Za razliku od većeg dijela prvenstva, u subotu ćemo biti kompletni i nadamo se najboljem”, izjavio je trener Morače Predrag Đonović.

U slučaju poraza, Rudar bi mogao da padne i na četvrto mjesto, ako Galeb Poliklinika Hipokrat (23 boda), na svom terenu od 18 sati, opravda ulogu favorita protiv Nikšića.

“U utakmicu sa Moračom ulazimo rasterećeno jer smo cilj za ovu godinu ispunili, a to je plasman u plej-of i konsolidacija mladog sastava. Utakmice sa Moračom su uvjek izazov jer tradicionalno oba sastava pružaju dobre partije, nadam se da će to biti i ovaj put”, kazala je trener Rudara, Nataša Marković.

Bez rezultatskog značaja je duel u Kotoru između Gimnazijalca i Luke Bar (18 sati), jer Gimnazijalac ne može ni bolje ni gore od petog mjesta, dok Luka Bar je osigurala prvo mjesto, ali može da ligaški dio završi

Bonus video: