Paljuševiću zlatna medalja, Ćirković i Kojić poražene u finalu - Vijesti.me
STONI TENIS

Paljuševiću zlatna medalja, Ćirković i Kojić poražene u finalu

Paljušević je u finalnom meču klase 7 pobijedio Daniela Šetrajčića iz Hrvatske

Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom
Stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom

Član podgoričkog stonoteniskog kluba Luča, Pjetro Paljušević osvojio je zlatnu medalju, dok su Milijana Ćirković i Samra Kojić bile srebrne na međunarodnom turniru osoba sa invaliditetom, Podgorica open.

Paljušević je u finalnom meču klase 7 pobijedio Daniela Šetrajčića iz Hrvatske.

Bronzani su bili crnogorski stonoteniseri Miljan Cerović i Duško Lazović.

Ćirković je u spojenim klasama od 6 do 10, u finalnom meču, poražena od Hrvatice Snježane Ivčević.

Bronzana odličja pripala su Sandri Vidović iz Hrvatske i Jordanki Todorovoj iz Bugarske.

Kojić je u finalnom meču spojenih klasa od 3 do 5 poražena od evropske šampionke iz Helsingborga, Hrvatice Helene Dretar Karić.

Članica podgoričke Luče prethodno je u uzbudljivom polufinalnom meču bila bolja od Slobodanke Gurešić, koja je morala da se zadovolji bronzanom medaljom.

Bronzana je bila i Tanja Mikašević iz Srbije.

Zlatne medalje osvojili su i Bojan Stamenković iz Srbije (klasa 3-5), Bosanac Haris Eminović (6), Dragan Vujisić iz Srbije (8) i Hrvat Tomislav Blažević (9-10).

Turnir u dvorani Sportsko kulturnog centra Univerziteta Crne Gore okupio je više od 60 stonotenisera iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Crne Gore.

Za sjutra predviđeno je takmičenje u ekipnoj konkurenciji, kao i prvi turnus redovnog juniorskog prvenstva Crne Gore u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizatori turnirasu Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča, Stonotenski savez Crne Gore i Paraolimpijski komitet, a pokrovitelji Ministarstvo sporta i mladih i Glavni grad Podgorica.