Peruničić putuje na EP umjesto Slobodana Bojića

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Češkom i Estonijom
1301 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Peruničić, Foto: Twitter
Nemanja Peruničić, Foto: Twitter

Primač servisa crnogorske odbojkaške reprezentacije Slobodan Bojić zbog povrede neće putovati na Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG).

Iz OSCG su kazali da umjesto Bojića u Holandiju putuje Nemanja Peruničić, primač servisa Budućnost Voleja.

Navodi se da je Peruničić bio dio crnogorske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope ove godine u Budvi, a takođe i dio juniorske selekcije koja je ove godine osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Na Evropsko prvenstvo, putuju 14 igrača: tehničari: Rajko Strugar i Nikola Radonić; primači servisa: Vojin Ćaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Nemanja Peruničić; srednji blokeri: Gojko Ćuk, Luka Babić, Ivan Ječmenica i Blažo Milić; korektori: Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić; libero: Nikola Lakčević.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano od 12. - 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje - Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), sa Poljskom, Holandijom, Ukrajinom, Češkom i Estonijom.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Bonus video: