Perunović i Dragović pobjednici trke "Župa 2019"

Na ovogodišnjoj trci učestvovala su 53 takmičara iz Crne Gore i regiona, a među njima su bili i mališani mlađi od šest godina koji su takođe dobili diplome
695 pregleda 0 komentar(a)
Najbolje takmičarke, Foto: MZ Župa
Najbolje takmičarke, Foto: MZ Župa

Pobjednici u kategoriji seniorka, u atletskoj trci „Župa 2019“ koju već četvrtu godinu zaredom organizuju Mjesna zajednica (MZ) Župa i Atletski savez Crne Gore (ASCG), u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba (AK) „Nikšić“, su Slađana Perunović i Miloš Dragović.

Perunović je sve četiri godine osvojila prvo mjesto, a ove godine druga je bila Jelena Iković, dok je treća na cilj stigla Andrea Saitaj.

Kada su seniori u pitanju Goran Perić je bio drugi, a Igor Đapić treći. Kod rekreativaca najbolji su bili Nada Tadić i Ivan Đurović. Veselin Petrušić je bio jedini atletičar koji je „branio boje“ vojske i policije, a i juniori kao i starije pionirke su imali po jednog takmičara, Miloša Koraća, odnosno Saru Tomić.

U kategoriji mlađe pionirke prvo mjesto osvojila Kristina Grujičić, drugo Ivana Damajanović i treće Katarina Pindović. Luka Tadić je u kategoriji pionira prvi stigao na cilj, David Miletić drugi, a Vuk Pavlović treći. Što se tiče cicibanki Anita Pavlović je zauzela prvo mjesto, Mara Nožica drugo, a Nina Kecojević treće, dok je kod cicabana najbolji bio Lazar Mandić. Drugo mjesto je osvojilo Dejan Šundić, a treće mjesto su podijeli Đorđe Žižić i Martin Balić.

Mjesna zajednica je za tri prvoplasirana takmičara u kategoriji seniori i seniorke obezbijedila novčane nagrade u iznosima od 80, 50 i 30 eura, dok su pobjednici ostalih kategorija dobili pehare, medalje i diplome.

Na ovogodišnjoj trci učestvovala su 53 takmičara iz Crne Gore i regiona, a među njima su bili i mališani mlađi od šest godina koji su takođe dobili diplome. To su Magdalena i Milena Bečanović, Andija Đurović i Nikola Bečanović.

“Svake godine trka izgleda sve bolje i bolje. Zahvaljujem predsjedniku Mjesne zajednice Župa na istrajnosti da se ova trka održava i mogu slobodno reći da ćemo i u budućim godinama podržavati njeno održavanje”, kazao je Tomislav Žižić, predsjednik AK “Nikšić”, koji je svečano otvorio trku.

Predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović, nije krio zadovoljstvo zbog još jedne uspješno organizovane trke uz želju da svaka naredna bude još masovnija i uspješnija.

Bonus video: