Petak veče rezervisan za derbije u Podgorici i Baru

131 pregleda 0 komentar(a)
Sa posljednjeg meča Budućnosti i Jedinstva
Sa posljednjeg meča Budućnosti i Jedinstva

U petak se otvara odbojkaški vikend, i to uz dva derbija, po jedan u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Budućnost Capital Plaza i Jedinstvo Franca u Podgorici igraju prvi meč trećeg kruga, bez velikog rezultatskog značaja, jer su Podgoričani osigurali drugu startnu poziciju, a šampion ne može bolje od treće pozicije.

Ipak, Budućnost će imati motiv da se revanšira za nedavnu eliminaciju u polufinalu Kupa Crne Gore od Jedinstva, ali će i Bjelopoljci željeti da prvi put ove sezone u prvenstvu nadigraju Podgoričane.

Najzad, dva rivala će se sastati u polufinalu plej-ofa, pa jeovaj meč i generalna provjera za oba tima.

“Pred nama je treći duel sa istom ekipom u prethodnih 10 dana i suludo je reći da ne znamo šta nas očekuje. U kupu smo ispustili svoju šansu i praktično sami sebe izbacili, a sada nam slijedi duel koji nema možda rezultatsku važnost kao prethodna dva, ali je izuzetno bitan sa psihološkog aspekta jer nas vrlo brzo očekuje borba sa istim protivnikom u polufinalu plej-ofa. Dužni smo sebi prije svega, a zatim i svima koji vjeruju u nas, da damo maksimum u ovom trenutku, od prvog do posljednjeg poena, i to je sve što želim iz ovog meča”, izjavio je trener Budućnosti Balša Radulović.

Kod dama se večeras sastaju gradski rivali, šampion i neporaženi lider Luka Bar, te drugoplasirani Galeb, koji ima dva poraza.

Prva liga odbojkaša (11. kolo)

Petak

Budućnost Capital Plaza - Jedinstvo Franca (18)

Subota

Budva - Volej star (18)

Prva liga odbojkašica

Petak

Luka Bar - Galeb Poliklinika Hipokrat (19)

Rudar - Mediteran Bemax (19)

Subota

Morača - Gimnazijalac (18.30)

Nikšić - Jedinstvo Franca (odloženo)

Bonus video: