Povratak Budućnosti: Još nisu rekli posljednju riječ

Odbojkaši Budućnosti Capital Plaze u dva meča, sa po 3:0, eliminisali Jedinstvo u polufinalu plej-ofa, za titulu će se boriti protiv Budve
2511 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti (Foto: Filip Roganović), Foto: Filip Roganović
Odbojkaši Budućnosti (Foto: Filip Roganović), Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.03.2019. 12:50h

Jedinstvo će već u polufinalu plej-ofa, neočekivano, oprostilo od titule, pa će nakon dvije godine Crna Gora dobiti novog šampiona u muškoj odbojci.

O titulu će, od 13. aprila, odlučivati Budva (u dva meča lako eliminisala Volej star) i Budućnost Capital Plaza, koja je, mimo prognoza, lako i sa dvije maksimalne pobjede, izbacila Jedinstvo...

"Iza nas je izuzetno teška polufinalna serija gdje smo uspjeli u dva meča da eliminišemo osvajača duple krune u prethodne dvije sezone, nikad kvalitetniju i iskusniju ekipu Jedinstva. Samim tim osjećam veliko zadovoljstvo i ponos zbog urađenog u ovoj seriji, a posebno zbog načina na koji smo došli do toga. Vjerovatno su svi oni koji malo ozbiljnije prate odbojku upoznati sa činjenicom da smo dosta mlađi od najozbiljnijih konkurenata, ali su naša djeca, djeca kluba, pokazala da stasavaju i igrački i ljudski i to je ono što me posebno raduje. Ta ista djeca, potpomognuta sa par iskusnih igrača, pokazala su nevjerovatan karakter i disciplinu tokom čitave serije i mislim da smo potpuno zasluženo izborili plasman u finale", kaže za “Vijesti” Balša Radulović, trener Budućnosti.

Kako kaže, “znajući kako treniraju i koliki prostor za napredak u igri imaju u odnosu na sve prethodne mečeve, potajno se nadao da Budućnst može da iznenadi favorizovanog protivnika”.

"Ali, ni na kraj pameti mi nije bilo da ćemo to uraditi ovako ubjedljivo, sa dvije maksimalne pobjede. Ključ je definitivno u fokusu mlađih igrača koji su shvatili da je za rezultat potrebno sebe podrediti ekipi, a iz toga će svaki od njih dati svoj učinak velikom rezultatu. Tačno je da smo ih savladali u prethodna tri duela u ligaškom dijelu, ali su na dva od ta tri duela bili u potpuno drugačijem sastavu, tako da je ovo sasvim druga priča. Izbacili su nas u kupu iako smo ih tada mi našim greškama dobro pogurali, ali kad je bilo još važnije bili smo pravi i sad možemo na miru da se spremimo za finalnu seriju protiv ekipe Budve", dodaje Radulović.

Tako će nakon tri godine o tituli ponovo odlučivati “vječiti rivali” iz Budve i Podgorice, iako se više, formalno, ne radi o istim klubovima.

"Slagao bih kad bih rekao da smo mi svoje ispunili za ovu sezonu. Budućnost uvijek ima najveće moguće ambicije, a to je osvajanje titule. Izuzetno cijenim sve što se ove sezone radi u Budvi i sigurno je da su najviše pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva, ali finalna serija je nešto posebno. Voljni momenat kod obje ekipe će biti vidno izražen, sitnice će odlučivati, a ja vjerujem u moje igrače, znam da će dati sve od sebe da još jednom iznenadimo sve i, ako bog da, osvojimo prvi trofej nakon dužeg posta. To je ono što ovaj klub, ovaj grad i ova djeca svakako zaslužuju", zaključio je Radulović.

Bonus video: