Radošević i Saidi za dva pojasa

U borbi između Podgoričanina i rivala iz Njemačke (23 h, prenos na TV Vijesti), ulog su WBO i IBF pojasi prvaka Evrope
6092 pregleda 1 komentar(a)
Radošević i Saidi žele oba profi pojasa, Foto: Boban Nikić
Radošević i Saidi žele oba profi pojasa, Foto: Boban Nikić
Ažurirano: 02.06.2019. 20:56h

Aktuelni šampion Evrope u WBO verziji, Predrag Radošević protiv vlasnika IBF pojasa iste vrijednosti u supervelteru, Njemca Džame Saidija, boksovaće večeras u 23 sata na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Oba boksera juče su u vinskom podrumu “Plantaža - Šipčanik” sa uspjehom prošli mjerenje.

Radošević prvi put brani WBO pojas osvojen prošle godine u Njemačkoj, u karijeri je slavio 33 profi pobjede uz dva poraza.

"Saidi je opasan protivnik, ali spreman sam za to. Nakon napornih i besprekornih priprema vjerujem da mojim sugrađanima mogu da priredim lijepo veče i pobjedu kao poklon", kazao je 34-godišnji Podgoričanin.

Koliko je u pripremi vodio računa o svakom detalju pokazala je i vaga - Radošević je u gram imao dozvoljenih 69,2 kilograma.

Ulog će u meču, prema ugovoru između štabova boksera, biti oba šampionska pojasa, a Saidi je tri puta uspješno odbraio IBF pojas.

"Uvjeren sam da ću i 16. put iz ringa izaći podignutih ruku i da ću oba šampionska pojasa odnijeti u Njemačku", bio je samouvjeren 25-godišnji Njemac, koji je slavio u svih 15 prethodnih borbi.

Ugovor predviđa i obavezan revanš između dva boksera.

Revija na Trgu nezavisnosti trebalo bi da počnje u 20 sati, a gledaocima su besplatan ulaz spektaklu omogućili sponzori - Glavni grad Podgorica i Turistička organizacija Podgorice, partner projekta Plantaže i generalni sponzor “Carlsberg”.

Od 21 sat reviju će direktno u Crnoj Gori prenositi TV Vijesti, dok će region moći da uživa u boksu posredstvom “Arena sport 2”.

Predviđene su četiri uvodne borbe - bokser Podgorice Stefan Savković u četiri runde superveltera protiv Nemanje Mitrovića (BiH), u superteškoj četiri runde između Hrvata Tomislava Čikotića i Mađara Žoltana Šale, te šest rundi u kategoriji do 80 kilograma između Podgoričanina Milovana - Miće Sekulovića i Gruzijca Beke Muhuklišvilija, dok će u posljednjoj uvodnoj borbi Italijan Franćesko Leći za rivala imati Njemca Omara Sialu u šest rundi do 70 kilograma.

Bonus video: