Radoviću srebro u Finskoj

On je danas u finalu međunarodnog turnira poražen od drugog igrača svijeta, Dejvida Džejkobsa iz Indonezije
478 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radović
Filip Radović

Crnogorski stonoteniser Filip Radović osvojio je srebrnu medalju na međunarodnom turniru koeficijenta 20 u finskom Pajulahtiju.

On je danas u finalu poražen od drugog igrača svijeta, Dejvida Džejkobsa iz Indonezije sa 3:0.

Srebrni sa Evropskog prvenstva u Helsingborgu je ranije danas u polufinalu pobijedio je Francuza Matea Bohasa (3:0), sa kojim dijeli četvrto mjesto na svjetskoj seniorskoj para stoniteniskoj rang-listi.

Takmičenje u grupi završio je juče kao prvoplasirani, pobjedama protiv Sian Jin Sua iz Tajpeha 3:1 (11:9, 6:11, 11:5, 11:6) i zvaničnog prvaka Azije, Indonežanina Kometa Akbara 3:1 (11:8, 11:9, 9:11, 11:7) i izborio direktan plasman u četvrtfinale.

U četvrtfinalnom duelu, poslije preokreta, pobijedio je Francuza Žila De La Budonea 3:2. Iskusni Francuz u petom setu imao je prednost od 9:4, ali je Radović uspio da napravi preokret i slavi 15:13.

"Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom u Finskoj. U finalu sam poražen od drugog igrača svijeta Džejkobsa maksimalnim rezultatom 3:0. Od samog početka je bio dominantan, nisam uspio da nametnem svoju igru i pobijedio je potpuno zasluženo. Međutim, iza mene je jedan dobar turnir, što je najbitnije, opravdao sam ulogu drugog nosioca turnira. Ostaje da se pripremim za turnir u Holandiji koji će se održati od 1. do 3. novembra. Nadam se da ću održati formu do tada i da ću odigram na sličnom nivou kao u Finskoj", rekao je Radović.

Bonus video: