Ragbisti iz Tivta i ove godine u Jadranskoj ligi

Novi timovi su Čelik iz Zenice i Probištip iz Makedonije
467 pregleda 0 komentar(a)
Ragbisti Arsenala
Ragbisti Arsenala

Ragbi klub Arsenal iz Tivta i ove sezone takmičiće se u regionalnoj ligi Adria Sevens, koja se igra po pravilima ragbija sedam, novog olimpijskog sporta.

Izvršni odbor lige odlučio je da proširi takmičenje novim klubovima Čelik iz Zenice i Probištip iz Makedonije, dok su dalje takmičenje otkazali Neretva iz Metkovića i Invictus iz Dubrovnika. Od timova koji su ranije učestvovali, osim Arsenala, ostaju Makarska iz istoimenog grada u Dalmaciji i Herceg iz Mostara.

Konačan broj učesnika biće poznat 1. oktobra do kada je rok za prijavu i konačna odluka izvršnog odbora lige za prijavljene ekipe.

Takmičenje u novoj sezoni održaće se kroz četiri turnira. Prvi će biti održan u Mostaru 27. oktobra, a zatim slijede Tivat 7. marta, Zenica 22. marta a završni turnir je u Makarskoj 3. maja.

"Prethodne tri godine pokazale su da je sama ideja regionalne lige bila veoma dobra i da je pružila odličnu priliku manjim klubovima da napreduju kroz ovo takmičenje. Trudićemo se da u svakoj novoj sezoni povećamo broj učesnika, pri tom vodeći računa o kvalitetu lige. Nastojaćemo da se kroz regionalnu ligu spremimo i za učešće na Olimpijskim igrama malih zemalja, gdje je uvršten i ragi sedam. Dogovoreno je i da se od naredne sezone uporedno sa seniorima igra i jadranska liga za mlađe kategorije, a da se u toku ove sezone pripremimo i za to takmičenje", kazao je predsjednik Arsenala Igor Adžaip.

Bonus video: