Rajoviću druga etapa, Primožiću gran-pri Kotor - Lovćen

Dušan Rajović iz Srbije opravdao ulogu favorita samo u drugoj etapi, sjutra se vozi Trofej Kuča
686 pregleda 0 komentar(a)
biciklizam
biciklizam

Pobjednik druge etape gran-prija Kotor - Lovćen na međunarodnoj biciklističkoj trci "Tour of Montenegro" je takmičar kluba Metalac iz Srbije, Dušan Rajović (2:24:25 sati).

Drugo mjesto sa dvije sekunde zaostatka pripalo je biciklisti KK Kranj Jami Primožiću, pobjedniku prve etape, koji je tako osvojio gran-pri Kotor - Lovćen.

Treći je bio Makedonac Andrej Petrovski iz kluba Velo M Termalift, koji je prošao u istom vremenu sa pobjednikom gran -prija, Primožićem.

Rajovića, koji je danas pokazao da je najkvalitetniji biciklista na Turu, i koji će naredne sezone voziti za francuski Delko, na gran -priju je podbacio u prvoj etapi i to ga je koštalo poraza u generalnom poretku.

U konkurenciji crnogorskih vozača, pobjednik i ujedno šampion Crne Gore u drumskoj trci je vozač ekpe naše reprezentacije Danilo Vukčević (2:34,39), drugi je bio njegov kolega iz ekipe crnogorske selekcije Demir Mulić (2:42,50), a trećeplasirani Dragan Jašović je prošao kroiz cilj u istom vremenu.

U konkurenciji mlađih seniora državni prvak je reprezentativac Miloš Vračar (2:50:17), drugi je bio Momir Bulatović BK Džada MFR (2:54:19), a treći njegov drug iz ekipe Luka Gordijan (3:29:49).

"Tour of Montenegro" završava se danas 3. Trofejem Kuča. Ceremonija otvaranja na "Plantažama 13. jul - Šipčanik" počinje u 10,30 sati, a trka startuje u 11 časova.

Trofej Kuča obuhvata nekoliko etapa u dužini od 108 kilometara a najteže će vozačima biti u posljednjih 30 kilometara u kojima će morati da savladaju preko 1.300 metara nadmorske visine do Kučkih korita.

Bonus video: