Privremena pojačanja iz reprezentacije: Bojić u Budvi, Minić u Jedinstvu

Uz dogovor sa klubom, Bojić će u Budvi ostati do kraja novembra, jer ga od decembra očekuje odlazak u inostranstvo, u Kinu
1245 pregleda 0 komentar(a)
Marko Bojić i Aleksandar Minić, Foto: Stefan Ivanović/OSCG
Marko Bojić i Aleksandar Minić, Foto: Stefan Ivanović/OSCG
Ažurirano: 24.10.2019. 21:14h

Odbojkaši Jedinstvo France i Budve u nedjelju u Bijelom Polju igraju derbi kola, a meč privlači pažnju i zbog toga što će oba tima biti jača za dvojicu crnogorskih reprezentativaca.

Primač Marko Bojić je pojačao Budvu, dok će korektor Aleksandar Minić u narednom periodu igrati za Jedinstvo, za klub iz grada u kojem je rođen njegov otac.

Uz dogovor sa klubom, Bojić će u Budvi ostati do kraja novembra, jer ga od decembra očekuje odlazak u inostranstvo, u Kinu.

Osim prvenstvenih mečeva, Bojić će za Budvane odigrati i dva meča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, najvjerovatnije protiv portugalske Benfike, koja je u prvom kolu kvalifikacija u gostima slavila 3:0 protiv Mladosti iz Brčkog (za koju nastupa naš korektor Jovan Delić, bivši igrač Budućnosti, Jedinstva i Budve).

Primač servisa naše reprezentacije, najstariji od trojice odbojkaške braće Bojić (Vlado je, takođe, u Budvi), karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, odakle je vrlo mlad otišao u Budućnost, gdje je proveo pet godina (titula u prvenstvu Srbije i Crne Gore, dvije titule i tri kupa u nezavisnoj Crnoj Gori), a onda počeo inostranu karijeru.

Igrao je u Grčkoj (PAOK, gdje je bio najbolji poenter i igrač regularnog dijela prvenstva), Poljskoj (Rešovija, uzeo titulu i igrao finale CEV kupa), Rumuniji (Konstanca), Rusiji (Jaroslavič), Turskoj (Ziratbanka, Halkbanka), Francuskoj (Pari volej), Kataru (Al Šamal), Indoneziji (Sumsel Babel bank), Južnoj Koreji (OK Sejvings banke Raš end keš), Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Al Nasr Dubai), Rumuniji (Arkada) i Portugalu (Sporting).

U prvoj polusezoni 2013/2014. nosio je dres i najtrofejnijeg crnogorskog kluba, danas ugašene Budvanske rivijere.

Sa druge strane, Minić sa Jedinstvom za sada ima otvoren ugovor na mjesec dana, jer može da ide i ranije ako pronađe inostrani angažman.

Ako ne pronađe inostrani angažman, Jedinstvo i Minić bi krajem novembra ponovo razgovarali o nastavku saradnje...

Minić je karijeru počeo u rodnom Baru, u ekipi Luke Bar, i to kao srednji bloker. Na toj poziciji je igrao je do 2010. godine, kada je prekomandovan na korektora.

Nakon Luke Bar, bio je u Budućnosti (u juniorskom timu), Spartaku iz Subotice, Odžaku, iranskom Pajkanu, Partizanu, potom u Budvanskoj rivijeri, turskom Torulu, igrao je i u Libanu, a prije četiri sezone je igrao u novosadskoj Vojvodini.

Prethodne tri sezone je proveo u Indoneziji, u Pertamini...

Bonus video: