Rukometne teme u crnogorskoj olimpijskoj kući pred izazove reprezentacije i Budućnosti

Povod sastanka su uspjesi našeg ženskog rukometa, reprezentacije i Budućnosti, kao i razgovor o narednim koracima od kojih je najvažniji olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici
1478 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović sa Bojanom Popović i Radmilom Petrović
Dušan Simonović sa Bojanom Popović i Radmilom Petrović

Rukometne teme bile su danas aktuelne u Crnogorskom olimpijskom komitetu, gdje se predsjednik Dušan Simonović sastao sa našim nekadašnjim proslavljenim igračicama, a sada članicama najužeg rukovodstva olimpijske kuće Bojanom Popović i Radmilom Petrović.

Povod sastanka su uspjesi našeg ženskog rukometa, reprezentacije i Budućnosti, kao i razgovor o narednim koracima od kojih je najvažniji olimpijski kvalifikacioni turnir u Podgorici.

Predsjednik Simonović izrazio je nadu da će ,,lavice” treći put učestvovati na Olimpijskim igrama i pritom podsjetio na najveći rezultat koji je naš rukometni tim ostvario u Londonu osvajanjem srebrne olimpijske medalje.

Simonović je podsjetio da će i nacionalni vaterpolo tim učestvovati u kvalifikacijama u Roterdamu, s vjerom u uspjeh i plasman ,,ajkula” na OI.

Rukometne legende su, takođe, iskazale vjeru u uspjeh oba naša kolektivna sporta.

"Olimpijska medalja u Londonu je najveći uspjeh crnogorskog sporta. Uradile ste puno za državu Crnu Goru ", rekao je Simonović.

Sa pažnjom je prvi čovjek naše olimpijske kuće saslušao predsjednicu ŽRK Budućnost Radmilu Petrović o periodu koji tek predstoji ,,plavima” u Ligi šampiona, a to je završnica - četvrtfinale u aprilu.

"Oslanjamo se na domaći kadar, imamo puno mladih igračica. Cilj je da ih promovišemo. Naša vizija je jasna", kazala je Petrović.

Bojana Popović, prva saradnica trenera Dragana Adžića, naglasila je da je težak put do završnice u elitnom takmičenju.

"U Ligi šampiona nema više lakih protivnika. Svi su jaki i ozbiljno prijete, a mnogo je favorita koji ciljaju plasman na završni turnir. Čeka nas velika borba na putu do Budimpešte", kazala je Popović.

Bonus video: